POLOŽAJ BEBE ZA POROD: Ako želite izbjeći 'položaj na zadak', pripazite kako sjedite

Primalja i doula u svome je videu demonstrirala kako bebu potaknuti da se postavi u pravi položaj za porod.

TikTok Screenshot

Možda mislite da je svejedno kako sjedite tijekom trudnoće, ali primalja i doula Krisha Crosley ima za sve trudnice neka nova saznanja. Ova doula tvrdi da nije svejedno u kojem je položaju vaše tijelo tijekom trudnoće, posebno zadnjih dva mjeseca.

Krisha je objasnila je na svojoj snimci kako nema ništa "gore" od toga da prolazite trudnoću s uvjerenjem da je sve super, a u 36. tjednu dobivate informaciju: ‘Vaša beba je okrenuta na zadak!’

Prema njezinim riječima, samo 3-4 posto beba može biti u tome položaju do poroda, ali ako bebi pomognete i date joj dovoljno prostora, smjestit će se u odgovarajuću poziciju.

‘To znači da će se 96-97 posto beba roditi glavom prema dolje. Dakle, beba raste i prilagođava se prostoru koji joj dopustite i nametnete. To su položaji tijela na koje ste rutinski navikli dok još niste bili u drugom stanju, što je sasvim normalno’, govori doula.

‘Kada ste u ovim pozicijama, bebi zapravo šaljete poruku da je to prostor koji joj nudite za rast i razvoj dok je u trbuhu. Ona će se na to prilagoditi onako kako je njoj najsigurnije. Na primjer, ako dan za danom stalno sjedite, odnosno ležite u istim položajima ili se naginjete na isti način, ili jedno stopalo držite ispod zdjelice, govorite bebi ‘rasti ovdje’, ovo je prostor koji ti mogu ponuditi’, naglasila je Krisha.