Porod je uvijek pun iznenađenja, bilo da postajete mama prvi put ili ste kroz ovo sve prošli jednom pa možda i više puta. Tako je mama Emily Johnson iz Vacavillea u Kaliforniji doživjela šok kada je njezin drugi sin tako 'požurio' da nije uspjela ući u auto, a kamoli do rodilišta koje je na 5 minuta udaljenosti od njezina doma. A da sve bude uzbudljivije, sve je snimljno nadzornom kamerom koju je ova obitelj imala na svojim ulaznim vratima tako da im je ovaj događaj ostao trajno zabilježen.

Kao i mnogi parovi, Emily i njezin suprug Michael proveli su tjedne željno iščekujući dolazak svoje druge bebe. 'Nadala sam se da ću roditi ranije', rekla je Emily za KCRA 3, lokalnu NBC-jevu televiziju. Par je planirao porod u obližnjoj bolnici, a uz sve to Emily je željela roditi pod epiduralnom anestezijom. No njihov dječak, kojem su dali ime Thomas, očito je 'imao druge planove'.

Tjedan dana prije termina, Emily je osjetila kontrakcije, ali s dovoljnim razmakom da se nije pretjerano zabrinula. 'Kada su počeli trudovi, njihov je tempo bio svakih 10 minuta tijekom dva i pol, tri sata', ispričala je ova mama dvoje djece, 'Mislili smo 'o, pa imamo dovoljno vremena''.

No nakon tri sata, iznenada su trudovi postajali sve učestaliji: 'Trudovi su iznenada počeli dolaziti 5, pa na 3 minute pa na 1 minutu, i to unutar pola sata. Tada smo znali da moramo u bolnicu', objasnila je Emily.

Kada su izašli iz kuće i krenuli prema autu, Emily je shvatila da nema šanse da izdrži do auta, a kamoli do bolnice. Stoga, odlučila je roditi na svom travnjaku, pod zvijezdama, iako je dvojbeno da ih je uopće primijetila!

Emilyina mama, Kristy, koju su pozvali da im pričuva starijeg sina Blakea, stigla je baš u trenutku kad se Thomas rodio. 'Bilo je nadrealno', rekla je Kristy, u šoku i tjedan dana nakon što je prisustvovala velikom trenutku. Ova je baka držala bebu u naručju čim se rodila, samo nekoliko trenutaka prije nego što je na mjesto događaja stigla hitna pomoć.

Nakon što se Thomas rodio, Emily je ostala ležati na travnjaku, pokušavajući vratiti snagu. 'Samo sam se zavalila u travu i duboko udahnula', rekla je, znajući da se može opustiti jer je sve prošlo iznad očekivanja. No zaključila je kako više nikad ne želi ponoviti baš ovakav porod.

Kako je nadzorna kamera sve zabilježila, Emily je samo duhovito dodala: 'Dobro je što sam bila okrenuta u suprotnom smjeru od kamere pa nisu zabilježeni baš svi 'sočni' detalji'.