Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRETNA TRUDNICA, SRETNA BEBICA: 8 stvari u kojima vaš 'malac' najviše uživa dok je u trbuhu

Veza između majke i bebe nastaje dok je beba još u maternici. Ono što je još zanimljivije – beba već u trbuhu zna koja mu se od maminih navika najviše sviđa.

 Beba u trbuhu Izvor: Shutterstock

Prema jednoj studiji, fetus može osjetiti majčino psihičko stanje. Nerođene bebe primaju signale kroz majčino tijelo, pa ona utječe na to kako se beba osjeća.

Trudnoća je vrijeme kada žena osjeća naboj pozitivnih emocija i treba ih maksimalno iskoristiti. Što se bolje osjećate, vaše će dijete biti zdravije i sretnije.

 U čemu bebe uživaju dok su u trbuhu Izvor: Shutterstock

Evo u čemu sve bebe uživaju kada su u maternici:

1. Slatka hrana

Bebe počinju razlikovati okuse od 13. do 15. tjedna trudnoće. Amnionska tekućina ima okus hrane koju jede majka, a bebe je gutaju pa se naviknu na različite okuse.

Želja za hranom kod trudnice se razvija u maternici. Dakle, ako želite biti sigurni da će vaša beba u budućnosti dobro jesti, tijekom trudnoće jedite raznoliku hranu.

Bebe posebno vole slatko jer ih priprema za dojenje.

2. Tople kupke

Kada su bebe dovoljno velike da budu pritisnute na kožu majčinog trbuha, mogu osjetiti promjenu temperature. Zato im je vruća kupka neugodna, a može biti i opasna. Topla kupka, naprotiv, čini bebu smirenom i opuštenom.

Zvuk tekuće vode može pomoći vašoj bebi da se opusti. Da bude još bolje, prelijte trbuh vodom da se opusti.

3. Češanje trbuha

Receptori za dodir počinju se razvijati oko 8. tjedna trudnoće, a oko 20. tjedna bebe su dovoljno velike da osjete dodir i vani. U tom razdoblju mogu uživati ​​u češanju i milovanju trbuha.

Ovo je sjajan način povezivanja, a čak i tata može biti uključen u proces. Koristite ulja ili kreme za masažu te laganim pokretima milujte trbuh uz ugodnu i opuštajuću glazbu.

 U čemu bebe uživaju dok su u trbuhu

4. Slušanje glasa

Od 25. i 26. tjedna bebe počinju reagirati na buku koju čuju izvan maternice, a budući da im se vaš glas čini jasnijim od bilo koga drugog, nauče ga prepoznati. To im daje udobnost i sigurnost te signalizira da je sve u redu.

Učinkovit način da razvijete odnos s bebom je da je naviknete na zvuk vašeg glasa, pa čitajte ili razgovarajte s njom. Bebe vole slušati druge glasove, posebno tatin, jer lakše razlikuju dublje tonove.

5. Slušanje glazbe

Prenatalna glazba ima nekoliko prednosti. U slučaju majke, proizvodi hormon serotonin i potiče oslobađanje endorfina, koji se također prenose na bebu. U slučaju bebe, glazba stimulira osjetila i potiče razvoj mozga.

Slušajte glazbu, jer je vaša beba može čuti baš kao i vi. Razmislite o koncertima klasične glazbe i izložite svoju bebu različitim zvukovima.

6. Redovito vježbanje

Ključ za odabir prave vježbe tijekom trudnoće je sljedeći: ona bi trebala biti sigurna, prikladna i odobrena od strane liječnika.

Kardio vježba je najbolja vrsta aktivnosti u ovom razdoblju. Bebino srce se tako bolje razvija i bebe su jače ako njihove majke redovito vježbaju. Kardio vježbe usporavaju otkucaje srca, što je dobro za bebu.

7. Vaša razdoblja odmora

Razdoblja vašeg godišnjeg odmora najbolji su trenuci zabave! U vrijeme kada se vi odmarate, bebe su zauzete, jer im niti jedna vaša dnevna aktivnost, pokret i rutina ne daju priliku za toliko kretanja kao kada se vi odmarate.

Tada počinju vježbati akrobacije i uvježbavati nove pokrete. Takvi nastupi ne traju dugo. Pred kraj trudnoće beba će se kretati 70 do 90 minuta dnevno, pa će režim kretanja dobiti neke obrasce.

8. Mamin smijeh

Ultrazvuk pokazuje da se fetusi počinju bacati gore-dolje kada se njihove majke smiju. To je zbog mišićnih kontrakcija. Hormoni sreće koji se oslobađaju kada se majka osjeća odlično utječu na to da i beba uživa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije