Iako ima očeva koji vrlo rado prisustvuju porodu svojih supruga, rijetko kad čujemo kako to sve izgleda. Osim podrške, prisustvo oca na porodu ima koristi i za majku. Tate su tu da pruže podršku, da pomognu mami da se osjeća bolje. No, najčešće ne očekuju sve što će tamo vidjeti pa se često čudno ponašaju. Pričaju viceve koji nisu smiješni, pokušavaju napraviti nešto što uopće ne pomaže i slično. U vrijeme kada osjeća tako jake bolove i kada hormoni luduju, žena zaista ne želi čuti neke stvari.

Tako su mame saznale što su njihovi muževi govorili dok su rađale.

1. Hoćeš da ti nešto otpjevam da ti bude lakše?

Ovo je definitivno jedna od čudnih ideja, jer je ovaj tata mislio da će pjesma smiriti ženu.

2. Koliko još treba otvoriti?

Pitati se o nekim promjenama u ženskom tijelu je neizbježno, svaki tata je zbunjen, a strah ga je da se neće vratiti u normalu. No, mojoj majci se u tim trenucima ovaj komentar nimalo nije svidio.

3. Što to smrdi?

Tate ne znaju, pa bi ih možda bilo dobro upozoriti da će čudno mirisati. Bolje nego roditi, dok mama ima trudove, recimo neki ovakav komentar.

Što su očevi radili na porodu
Shutterstock 

4. Nisam spreman za ovo

Definitivno nisu svjesni što će vidjeti pri rođenju. Dolaze samo podržati svoju ženu, a tek na licu mjesta shvate da nije nimalo lako gledati toliku bol koju osjeća. Ova majka kaže da još nije bila spremna pa joj se ovaj komentar nimalo nije svidio.

5. Bože, koliko dugo ovo traje

Definitivno, tate ne očekuju da će porod zapravo trajati toliko dugo.

6. Nema šanse da toliko boli

Očevi ne mogu razumjeti tu bol pri rođenju. “Muž mi je rekao: 'Nema šanse da te toliko boli, u trenucima kad sam vrištala.'

7. Želiš li da slikam ili snimam?

Iz nekog razloga, ovaj je tata mislio da će to stvarno pomoći mami.