„Ovo želim da znaš“, nova je knjiga autorskog dvojca Ivane Šešo i Emine Pršić, a namijenjena je djeci, mladima, ali i za roditelje jer svojim sadržajem pogađa jednu veoma izazovnu temu: temu odrastanja i roditeljstva.

Knjiga "Ovo želim da znaš" nastala je za vrijeme pandemije. Svijet se promijenio preko noći, sve ono što smo planirali naglo je stalo. Svjesne da su jedno želje i planovi, a drugo mogućnosti, autorice su poželjele ostaviti ovaj rukopis svojoj djeci: “Ideja knjige jest da iza sebe ostavimo pisani trag životnih mudrosti, iskustava koje smo same prošle, kao jedna mala zbirka podsjetnika i putokaza.

Premda nema sigurne formule za uspješan i sretan život postoje neki indikatori za usmjerenje koji nam mogu olakšati neke životne izazove.Djecu ne posjedujemo, jedina prednost koju imamo od njih jest da smo ranije došli na ovaj svijet. I tu prednost voljeli bi prenijeti na svoju djecu , kao mali odškrinuti prozor u svijet.”- poručuju autorice koje su na promociji knjige ugostile svoje prijatelje i kolege.

IMG_7174 (1).jpg
DS studio photography/DS studio photography 

Knjiga prati odrastanje i izazove, završava otpuštanjem, jednom kada nas ne bude. Na kraju knjige se nalaze prazne stranice za roditelje koji će moći ispisati svoje misli, a jednako tako i za djecu koja će možda imati potrebe ispisati uvjerenja koja im nisu služila u odrastanju, koja ih danas koče ka nekim ostvarenjima, a prenesene su transgeneracijski.

Ovom knjigom Ivana I Emina voljele bi doprinijeti dubokom plavom moru roditeljskih kompetencija. Ubaciti svoj kamenčić, onako kako to vide, pa neka se krugovi šire dokle stignu, do kojeg god roditelja i djeteta uspiju doseći, dobro su dosegli. Kome pomaže, neka se posluži.

"Ovo želim da znaš" je obostrana knjiga odnosa, roditelja i djece. Smjernica je svim mladim ljudima i njihovim roditeljima. Autorice su ga ispisale za svoje djevojčice, ali i za neke nove djevojčice i dječake, za neki novi, bolji svijet, a knjigu prati i soundrack s kojim ćete jednostavno uroniti u bit ove priče.