Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne propustite prvi ovogodišnji broj National Geographica Hrvatska!

Novi broj ponajboljeg popularnoznanstvenog časopisa na svijetu je na kioscima od 10.siječnja, a u njemu donosimo 2021.godinu u slikama i kalendar za 2022.godinu.

 NG_01-2022_Roditelji-hr_1200x800 (1).jpg Izvor: Promo

Kakva je bila protekla godina? Slika govori tisuću riječi, pa mi zato na to pitanje odgovaramo mnoštvom slika koje zorno pokazuju ono što je obilježilo 2021. godinu – pandemija koronavirusa, klimatske promjene, sukobi diljem svijeta, nužnost očuvanja prirode! Ne propustite fantastične snimke ponajboljih svjetskih fotografa!

 Pretplata_DAR.jpg Izvor: Promo

 Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i uz jedan broj gratis ovog ćemo vam mjeseca darovati kompletno godište 2021., dakle uz jednu pretplatu de facto dobivate dvije!

 NG_Kalendar_2022.jpg Izvor: Promo


Uživajte u novom broju National Gographica Hrvatska, a u nastavku vam donosimo i riječ glavnog urednika Hrvoja Prćića o broju za siječanj.

Zemlja završava još jedan krug oko Sunca i krećemo u novu godinu trećeg milenija nove ere u razdoblju antropocena, razdoblju vladavine homo sapiensa, pametnog čovjeka, koji svojim djelovanjem itekako utječe na stanje planeta – utječe na globalno zatopljenje, izumiranje vrsta, zagađenje zraka, tla i oceana, deforestaciju i dezertifikaciju, a razvija međusobno nerazumijevanje, netoleranciju, nesuradnju... Djeluje li to baš jako pametno? Pišem novogodišnju najavu u National Geographicu Hrvatska već 19. put i uvijek je osvrt bio, ne crn, ali siv svakako. Eto, i prošlu su godinu kod nas u Hrvatskoj obilježili pandemija, postzemljotresna neobnova, nezapamćene vrućine, požari i poplave, iseljavanje mladih, stupidni prijepori dužnosnika, pravosudne afere, rastakanje kulture, rast inflacije... Ali s druge strane imamo 51 nominaciju za Žuti okvir za fenomenalne dosege u održivom razvoju, mnogo medalja naših učenika na međunarodnim natjecanjima, imamo i mnogo sportskih uspjeha, brojne humanitarne i nesebične akcije za pomoć bližnjima, bilježimo radove naših znanstvenika i inženjera, imamo proglašenje 12. parka prirode u Hrvatskoj – Dinaru... S tim pred očima gledam na godinu pred nama i pjevušim Britvićevu i Arsenovu Kad se male ruke slože – jer moglo bi nam biti tako lijepo na našem plavozelenom planetu, samo da to svi shvatimo i odlučno poradimo na tome.

Neka nam nova 2022. godina bude sretna, zdrava, bogata i održiva!

Najnovije

Najpopularnije