Mamin genijalan trik da se dijete brže spremi za vrtić i školu

Djetetu ništa ne znači da mora oprati zube za 5 minuta, mala djeca ne razumiju pojam vremena, a ovo može pomoći i starijoj djeci da se bolje organiziraju.

Shutterstock

Kada imate malo dijete, a trebate stići negdje u određeno vrijeme, to podrazumijeva ozbiljne strategije - ustajanje, doručak, oblačenje, a sve to, naravno, uz dosta usputnog nagovaranja i podsjećanja.

Natalie Evans, influencerica i majka petogodišnjeg djeteta, i sama je u takvoj situaciji pa je na Instagramu podijelila trik koji joj je pomogao da svoje dijete ujutro brže spremi za školu - u samo 40 minuta.

"Ovo je super trik, spremamo se i dolazimo na vrijeme svako jutro", poručila je ova mama u objavi, a potom pokazala i trik. Naime, ona je vrijeme na satu podijelila na određene dijelove i obojala ih različitim bojama, kako bi dijete shvatilo što treba učiniti prije nego kazaljka prijeđe na sljedeću boju.

Crvena boja na satu je znak da je vrijeme za ustajanje, zelena znači da dijete treba doručkovati, žuta je znak da je vrijeme za pranje zuba i češljanje, plava podsjeća dijete da se treba obući, a narančasta je znak da je spremna za predškolu.

Mama kaže da joj ovaj trik s bojom sata pomaže da svoje dijete pripremi na vrijeme.

"Moje petogodišnje dijete nema pojma o vremenu. 'Imaš pet minuta da opereš zube' njoj ništa ne znači", objasnila je majka i dodala da je stoga odlučila pomoći svojoj kćeri da zna što i kada treba učiniti. Dodala je da se može koristiti i kod starije djece, kako bi znali kada je vrijeme za zadaću, gledanje televizije ili spremanje za spavanje.

Mnogi roditelji bili su oduševljeni ovom idejom. "Super ideja", "I mi smo ovo radili, stvarno je pomoglo na neko vrijeme", neki su od komentara.