VRIJEME JE ZA POLAZAK IZ PARKA, A DIJETE NE ŽELI IĆI? Stručnjak otkriva kako napustiti igralište bez suza

Prođete li pokraj bilo kojeg igrališta i parka uočit ćete ogorčene mamu ili tatu kako svoje ucviljeno dijete tjeraju da ide kući. Natjerati djecu da napuste mjesto s kojeg ne žele otići može biti emocionalno i fizički iscrpljujuće za sve

Shutterstock Stručnjak otkriva što učiniti kada dijete ne želi kući iz parka

Stručnjakinja za odgoj Chelsey Hauge-Zavaleta poručuje da ne mora biti tako. I sama majka troje djece podijelila je s roditeljima učinkovitu tehniku za sprječavanje napada bijesa kada dođe vrijeme za povratak kući. Hauge-Zavaleta prvo je podijelila snimku oca iz Australije Lukea Trevilliana koji najavljuje svojim sinovima, koji se igraju u dvorcu na napuhavanje, da će otići za pet minuta. Čini se da su braća zatečena ovom novom informacijom, pa jedan počinje plakati. Drugi počinje pregovarati.

"Ovo će završiti krahom", predviđa Hauge-Zavaleta u sada već popularnom TikTok videu. "Postoji temeljni sukob perspektiva između mozga odrasle osobe i mozga djeteta. Ovaj tata je okrenut budućnosti. Znate kako znam? Rekao je, 'Hej, ljudi, pet minuta i onda odlazimo.' Njegov mozak je fokusiran na ono što slijedi. U međuvremenu, djeca su usredotočena na ono što trenutno rade”, objašnjava Hauge-Zavelta i dodaje kako je to igra. Stoga predlaže da im pristupite riječima: "Još pet minuta za igru". Nakon što ustanovite da se polzak bliži, Hauge-Zavaleta preporučuje da se pridružite svom djetetu tih zadnjih nekoliko minuta. “Zbližavanje je način zadržavanja autoriteta”, kaže ona.