Glumica Lana Gojak Bajt majka je dvogodišnje djevojčice Pine i poput većine žena, i ona se susrela s izazovima koje sa sobom nose trudnoća i majčinstvo. Osobito s onima koji se odnose na njegu bebe, ali i sebe. Najizazovniji joj je, otkrila je na panelu brenda Mixa - “Koža bira #LabProvenLifeProven”, bio period trudnoće kada je izbor krema morala prilagoditi novom stanju, a poseban problem predstavljale su joj i strije.

Lana Gojak Bajt.jpg
John Pavlish 

Čim sam saznala da sam trudna prilagodila sam njegu proizvodima namijenjenim za mame i bebe. Pogotovo kad krene dojenje, moraš paziti na preparate koje koristiš. Odmah sam izbacila parfeme, sve aromatizirane losione… Opsesija su mi bile strije, srećom nisam dobila niti jednu. Non stop sam se mazala. I nisam znala da dok dojim ne smijem koristiti retinol. Nakon par mjeseci koža mi je postala katastrofa”, ispričala je 40-godišnja umjetnica koja i danas ima velikih problema sa suhom kožom.

“Moja koža je definitivno osjetljiva. Posebno zimi. Lice mi nije problematično, ali ruke i tijelo su izrazito suhi. Nisam tip koji se voli mazati, to mi je obaveza – i frizer i šminka i nokti. Ono što mi je bitno je koristiti provjerene proizvode koje su preporučili stručnjaci. To mi je važno i za mene i za kćer. Nedavno sam otkrila Mixa kremu za ruke koja ne ostavlja onaj ljepljivi trag I već nakon 3 dana sam vidjela poboljšanje”, priznala je.

Na pitanje čita li deklaracije na proizvodima, odgovara: “Ne, zato treba koristiti proizvode koje su odobrili stručnjaci. Ono što znam, a ja sam laik, je da ne treba imati parabena, alkohola, umjetnih bojila, ali ne čitam zato što koristim provjerene proizvode”.

Toga se drži i kada je njega kože njezine jedinice u pitanju. “Tu se nisam usudila eksperimentirati. Dvije su mi stvari bitne – da je odobreno od strane stručnjaka i da je namijenjeno bebi, odnosno djetetu. Moj moto je ‘manje je više’, tako da kad je Pina bila beba imali smo suho pranje s blazinicom, a kada sam ju počela kupati u kadi stavila bih samo kap, dvije bademovog ulja i to je to. Sad kad ona ima skoro 2,5 godine pjena u kadi je najvažnija, ali pazimo da ne nadražuje oči. I vratili smo se šamponu za tjemenicu jer sam primijetila da njezina kosa i tjeme puno bolje reagiraju na njega nego na klasične dječje šampone. Ljeti obavezno visoki zaštitni faktor i šeširić, a zimi hidratacija lica”, otkriva.