Zagrepčanka čiji četverogodišnji sin pohađa vrtić u četvrti Trnsko je za portal Zagreb.info progovorila o šokantnom ponašanju odgojiteljice koja je njezinom djetetu lijepila usta selotejpom što je i potvrđeno internom inspekcijom. Ubrzo je pozvana na razgovor kod ravnateljice.

“Tamo je bila i psihologinja. Rekle su mi da se po svim saznanjima i prikupljenim dokazima utvrdilo da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna. To se dogodilo kada su sjedili za stolom. On se beljio i rekao neku prostu riječ i u tom je trenu teta zalijepila traku na usta mome djetetu i još jednom dječaku. Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati da se to dogodilo mome djetetu. Nakon što sam saznala za događaj, nisam ništa radila jer sam čekala potvrdu da se to stvarno dogodilo. Nikome nisam vjerovala. Čekala sam ravnateljicu i institucije da potvrde”, ispričala je majka dječaka u razgovoru za RTL. Otkrila je kako njezin sin nije jedina žrtva.

Odgojiteljica u zagrebačkom vrtiću maltretirala djecu
RTL screenshot 'Utvrđeno je da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna', kaže mama

“Ta teta je od starta bila osoba koja nije imala prevelike empatije, nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga radila problem. Sve do travnja ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem. Odmah su se nadovezali i drugi roditelji sa sličnim pričama. Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa”, ispričala je za portal Zagreb.info.

Prošli četvrtak je od ravnateljice vrtića dobila obavijest da će odgojiteljica i dalje raditi u vrtiću. No sin joj je, kaže, više ne želi ići u vrtić ako se ona vrati.