U jednom ste trenutku novopečeni roditelji, brojite njezine malene prstiće na rukama i nogama i ukrašavate njezinu spavaću sobu ružičastom bojom. A zatim... Ni sami ne znate kako niti kada se to dogodilo, ali vaša djevojčica je odrasla i upravo joj objašnjavate kako se tampon umeće u rodnicu. Bit će još situacija koje će vas poprilično iznenaditi, ovdje donosimo neke od njih...

1. Neće proći dugo, a ona će imati puno više modnih dodataka od vas
Jer, stalno ćete joj kupovati stvari koje joj u biti ni ne trebaju. I to zato što ste vjerojatno kao djevojčica željela da vam sve to kupuju vaši roditelji, a danas je dostupno puno više takvih stvari nego li ih je bilo prije.

shutterstock_1688129020.jpg
Shutterstock Djevojčice će u školi nerijetko biti odgovornije, na nastavi mirnije...

2. Možda će biti ženstvenija od vas!
Čak i ako vašoj djevojčici budu dostupne igačke za dječake, ona će s veremenom radije birati samo one za curice. A vrlo brzo će prerasti u pravu malu šminkericu, pa se ne morate začuditi kada će vas već s četiri godine početi moliti da joj kupite štikle ili set za šminkanje.

3. Sve počinju ranije
Svako je dijete jedinstveno na svoj način, no obično su djevojčice u mnogo čemu zrelije od dječaka iste dobi. Tako će primjerice u školi nerijetko biti odgovornije, na nastavi mirnije...

4. Zauzimat će seksi poze
Neće dugo proći, a vi ćete shvatiti da vaša mezimica pozira poput pravog modela. Kad joj kažete da vas pogleda kako biste ju fotografirali namjestit će se tako da ćete se početi pribojavati njezinog ulaska u pubertet.

shutterstock_2191424809.jpg
Shutterstock Gotovo svaka curica imat će fazu u kojoj će željeti nositi samo haljine

5. Zasigurno će imati fazu kada će htjeti nositi samo haljine
Negdje u dobi od tri godine već će dobro znati što želi odjenuti, a što ne. A gotovo svaka curica imat će fazu u kojoj će željeti nositi samo haljine. Što prije to shvatite i dopustite da joj da nosi ono u čemu se najbolje osjeća, bit ćete obje sretnije.

6. Sve će joj trebati
Vjerojatno će vaša kćerkica skupljati sve i svašta - od rola wc i kuhinjskog papira, školjki, salveta, dugmadi, perlica, crteža... I sve će joj to trebati, stoga će vas upozoriti da joj ništa ne bacate u smeće.

7. Stalno ćete se prepirati oko njezine kose
Možda će ju nervirati češljanje, a još više pranje kose, a vas, s druge strane, njezine neuredne frizure.