Ljeto je i svi su opušteni! Svi osim roditelja! Posebice se to odnosi na roditelje sasvim male djece i, dakako, nove mame i tate, kojima je sve novo, nepoznato i sve 'frka'. Primjerice, većini je zastrašujuća ideja putovanja s malenim djetetom, pa čak 41% roditelja boji se da neće imati gdje promijeniti bebi pelenu dok su vani ili su zabrinuti hoće li pelena procuriti. I besane noći na vrhu su liste briga, no sve to – zahvaljujući pravim pomagačima – i nije baš toliko stresno kao što mnogi roditelji na početku misle. Dakako, 'frka' ima različito značenje iz perspektive mame, dok su tate u pravilu uvijek opušteniji i 'spašavaju stvar' kad zagusti. Nakon što nam je svoje iskustvo ispričala nježnija strana obitelji Dumenčić, mama Nikolina, evo što #ljetobezfrke znači za tatu Ivana Dumenčića.

Ivan Dumenčić
Robert Gašpert 

Za rukometaša i mladog tatu Ivana Dumenčića ova je godina jedna od najsretnijih, ali najaktivnijih. Prije tri mjeseca postao je po prvi puta tata, a to je – znamo dobro – najljepša i najizazovnija uloga za svaku osobu. Prekrasni privatni trenuci poklopili su se i sa sportskim uspjesima. Naime, Ivan se nedavno vratio iz Grčke, gdje je s ekipom osvojio titulu svjetskog prvaka u rukometu na pijesku. Zbog sportskih obaveza nije još imao priliku otići s obitelji na more, ali veseli se, kaže, drugoj polovici srpnja kada će zajedno u nove avanture i na prvo putovanje kao tročlana obitelj.
Iako mame nose i rađaju dijete, pa i kasnije preuzimaju najviše brige oko svake frke, tate modernog doba sve su prisutniji i sve angažiraniji. Takav je i Ivan.

'Kada sam tek postao otac, najteže mi je pao nedostatak sna, posebice u danima kada sam imao jutarnje treninge. Međutim, vrlo brzo smo se prilagodili novoj situaciji, pa mi se bioritam uskladio s bebinim, odnosno sada mi treba puno manje sna da se naspavam', kaže Ivan.


I, uistinu, istraživanja potvrđuju kako roditelji najmanje spavaju u prva tri mjeseca djetetova života, pa njih gotovo 40% svaki dan googlaju 'zašto bebe ne spavaju'. Iako ne zvuči nimalo optimistično, situacija sa snom navodno se vraća na staro negdje otprilike oko šeste godine djetetova života. Međutim, Ivan i Nikolina već sada mogu se pohvaliti da je njihov Lovro odličan 'spavač', jer znaju 'uhvatiti' i do pet sati sna u komadu, što je rijetkost za tako male bebe. No otkad koriste Pampers Pants pelene gaćice, koje su napravljene od iznimno mekanog i rastezljivog materijala koji u trenu upija tekućinu te ju brzo odvodi daleko od bebine kože, nije se dogodilo da im je pelena promočila tijekom noći. Osim toga, ove pelene imaju i dvostruku zaštitu oko nogu te poseban Stop & Protect džepić na leđima kao dodatnu sigurnost od propuštanja straga, što praktički osigurava i do 12 sati suhoće. Nema kaka-frke čitavu noć!

'Budući da je Nikolina, ipak, u većoj mjeri od mene zaokupljena bebom, preuzeo sam na sebe dosta kućanskih obaveza, posebice kuhanje koje mi je istinski 'gušt'. No u pravilu sam zadužen i za mijenjanje pelena, osobito kad treba riješiti kakafrku', smije se Ivan, kojeg oduševljavaju Pampers Pants pelene gaćice, jer se navlače jednim pokretom, baš poput gaćica, ali i jednostavno i u jednoj sekundi skidaju, trganjem sa strane, pa nema straha od curenja. Osim toga, imaju i indikator urina koji 'javlja' roditeljima da je potrebno promijeniti pelenu. Kad idu u šetnju sa svojim Lovrom, zapravo uopće ne razmišljaju hoće li imati gdje promijeniti pelenu, jer znaju da s Pampers Pants pelenama gaćicama to mogu učiniti bilo gdje i s lakoćom.

papmpers infografika.jpg
Story 

*Sadržaj nastao u suradnji s Pampersom.