Mama za ukućane i goste napisala pravila ponašanja s novorođenom bebom: Kako biste vi reagirali?

Objasnila je da ne bi željela ulaziti u sukob sa suprugovom obitelji i rodbinom, jer ih jako voli i zahvalna im je na pomoći, ali svi će se morati prilagoditi novim pravilima.

Shutterstock

"Mislite li da bi imalo smisla zapisati osnovna pravila za prijatelje i obitelj i izvjesiti ih na vrata?", pita se jedna buduća mama na TikToku. Objasnila je da ne bi željela ulaziti u sukob sa suprugovom obitelji i rodbinom, jer ih jako voli i zahvalna im je na pomoći. No, prema njezinu mišljenju, svi će se morati prilagoditi novim pravilima, jer je njezin svekar, primjerice, navikao raditi što hoće - čak i u gostima.

Tako je napravila prezentaciju s pravilima koju je poslala svim ukućanima i gostima:

"Molim vas - Recite istinu o svom zdravlju. Ako se ne osjećate dobro, nemojte dolaziti, nego se vratite drugi dan.

Molim vas - Nemojte podizati bebu dok vam mama ili tata ne ponude da je držite. Beba može spavati ili jesti. Sami ćemo vam reći kada bude spremna da bude u zagrljaju stranca.

Molim vas - Operite ruke prije nego što držite bebu.

Molim vas - Ne zvonite na vrata - možete probuditi dijete. Ako ga probudite, vi ćete ga kasnije uspavljivati! Upozorila sam vas...

Ne komentirajte maminu figuru i težinu.

Molim vas, ne shvaćajte sve osobno. Prvi put smo postali roditelji, malo spavamo i jako smo nervozni. Moramo se naviknuti na našu bebu.

Drago nam je da vas vidimo!"

Jesu li pravila prestroga?

Mnogi korisnici reagirali su na objavu buduće majke, a nije se svima svidjela ideja.

"Ne morate ovo stavljati na vrata - previše je i ton je previše služben!"

"Recite ljudima sve ovo usmeno. Većina gostiju sprema se za posjet novorođenčetu i ne dolaze svi nenajavljeni"

"Ja osobno to ne bih napravila, kad bih došla u posjet i vidjela takav popis na vratima, nasmijala bih se i više ne bih došla."

Neki su u komentarima trudnici pokušali pomoći ponudivši alternativu ovoj listi.

"Možda bi trebala kupit znak na vratima na kojem piše "Ne uznemiravaj, beba spava"? Moja prijateljica ga je kupila i kaže da zaista pomaže."

"Sama pravila nisu loša, ali ako mislite da su ljudima zaista potrebni takvi podsjetnici, onda ne bih pozvala takve goste!", priznala je druga mama.