KAKO DOBITI DJEVOJČICU? Prema metodi dr. Shettlesa morate jesti čokoladu, ali i imati spolne odnose u određeno doba dana

Postoje brojni stari savjeti kako dobiti bebu određenog spola no Dr. Landrum Shettles je '60-ih godina prošlog stoljeća razvio svoju metodu koja je navodno uspješna u 75 do 90 pposto slučajeva. Pokušajte i vi!

Shutterstock Prema metodi dr. Shettlea možete zanijeti bebu točno određenog spola

Podvezivanje testisa jer se vjerovalo da djevojčice dolaze s jedne strane, a dječaci s druge, spavanje s određenim predmetima ispod jastuka pa čak i ljekarije izrađene od neugodnih tvari, primjerice izmeta, samo su neke od metoda koje su se stoljećima koristile kako bi roditelji dobili bebu željenog spola. I danas je jednako snažna želja da se dobije dijete određenog spola, a neka istraživanja čak govore da bi 90 posto roditelja izabralo spol djetata kada bi postupak bio jednostavniji. Najveća promjena u odnosu na prošlo vrijeme jest u tome što su u nekim dijelovima svijeta djevojčice sada više "na cijeni", a neke kulture i dalje više cijene dječake. Nažalost, u nekim je dijelovima svijeta, pa čak i kod nas u susjedstvu, to otišlo toliko daleko da dovodi do prekida trudnoće zbog spolne diskriminacije.

Kako funkcionira odabir spola?
Svaki roditelj daje polovicu genetskog materijala. Majka je genetski XX i ona budućem djetetu daje samo X. Otac je kombinacija, odnosno XY i može doprinijeti s X ili s Y. To znači da je sperma faktor koji odlučuje o spolu djeteta. Tijekom spolnog odnosa u vaginu se izbaci oko 200 milijuna spermija, mješavine X i Y. Najvjerojatnije će samo jedan uspjeti probiti opnu jajašca.

Shutterstock  Ako želite dobiti djevojčicu morate jesti slatkiše, kaže dr. Shettles

Metoda dr. Shettlesa

Američki ginekolog Dr. Landrum Shettles poznat je po svojoj knjizi o tome kako začeti bebu određenog spola, posebno kako začeti djevojčicu. No, metoda se može koristiti i za djevojčice i za dječake. Evo osnova:

  • prvo morate poznavati svoj menstrualni ciklus i koristiti tablice plodnih dana ovisno o bazalnoj temperaturi tijela
  • nakon nekoliko mjeseci korištenja tih tablica, imat ćete prilično točan uvid u trenutak ovulacije
  • spolne odnose treba imati jednom dnevno, najbolje poslijepodne
  • otprilike tri dana prije ovulacije nemojte imati spolne odnose
  • trebali biste u spolnom odnosu koristiti položaje koji će spermije izbaciti na ulazu u vaginu - najbolje "misionarski" položaj
  • žena bi trebala izbjegavati orgazam. Naime ženski orgazam čini vaginalno okruženje lužnatijim što navodno ne pogoduje "ženskim" spermijima
Shutterstock  Spol djeteta određuju spermiji

Prehranom do djevojčice

Postoje teorije da hrana određuje hoćete li imati djevojčicu ili dječaka. Evo koje biste namirnice trebali jesti ako želite djevojčicu:

  • čokoladu
  • svježe povrće
  • ribu
  • slatkiše općenito