Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGE PAROVE MUČI BAŠ OVO PITANJE: Ako želim bebu, smijem li se seksati svaki dan ili samo za vrijeme ovulacije?

Svaki dan ili samo za vrijeme ovulacije? Čini se vrlo jednostavno, a zapravo postoji mnogo pitanja o seksualnim odnosima koja muče parove koji planiraju dijete.

 Začeće Izvor: Shutterstock

Iako ne možemo sa 100 posto sigurnošću točno odrediti kada dolazi do ovulacije, važno je pratiti kada je sredina ciklusa, jer se ovulacija događa otprilike 14 dana prije prvog dana menstruacije. To je slučaj s većinom žena.

Koliko često bismo trebali imati odnose ako želimo bebu?

Možda mislite da biste trebali pauzirati do ovulacije kako biste što prije zatrudnjeli? To nije dobro. Inače, preduga apstinencija, iako proizvodi više sperme, može smanjiti njihovu pokretljivost.

Također, ako odnose tempirate samo kada mislite da su plodni dani, postoji mogućnost da ih tada neće biti, a onda propustite priliku da zatrudnite.

 Ometa li svakodnevni seks začeće Izvor: Shutterstock

Utječe li svakodnevni spolni odnos loše na začeće?

Važno je imati redovite odnose kako ne biste propustili plodne dane. S druge strane, prečesti spolni odnosi mogu dovesti do potencijalnih problema.

Ako vam je važno da zatrudnite, odnosi nekoliko puta dnevno mogu uzrokovati da parovi počnu doživljavati odnos kao obavezu, a ne kao zadovoljstvo. A onda, kada budete najplodniji, dogodit će se da nemate interesa za veze, pa ćete propustiti važnu priliku.

Naravno, sve dok uživate i uživate, ovo je sasvim u redu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije