Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mama izjavila da bebu na spavanje stavlja u ponoć i naišla na brojne negativne reakcije!

Kako odrediti kada bebu navečer stavljati na spavanje? Ako je preumorna, teško će zaspati i bit će nervozna, a ako joj 'još nije vrijeme' opet imate problem

 bebu staviti na spavanje u ponoć

Kad je spavanje u pitanju, većina će roditelja priznati da su isprobali svakakve metode kako bi pomogli svojoj bebi da zaspe i da što duže spava. Bilo da se radi o povijanju bebe, ljuljuškanju, ili ostavljanju djeteta da se samo uspava u krevetiću, nije važno. Zapravo, presudno je da vaša beba dovoljno spava, da ste se vi prilagodili na ritam njezina spavanja i da je cijela obitelj funkcionalna i zadovoljna.

Mama Victoria otkrila je na svome TikToku da njezina beba najbolje spava ako je stavi u krevet tek oko ponoći.

'Stavljam bebu na spavanje u ponoć', napisala je na svome videoklipiću. Na njezin su video roditelji imali različite komentare, a mnogi od njih i puno pitanja.

'Postoji li opravdani razlog zašto bebu stavljate na spavanje tek u ponoć?', pitala je jedna pratiteljica i nadovezala se kako je majka troje djece i da njihova rutina spavanja uključuje odlazak na spavanje svaki dan u isto vrijeme, oko 19 sati navečer.

Viktorija je na ovo pitanje odgovorila u sljedećem videu.

'Zašto stavljam bebu u krevet u ponoć? Nikad nisam razumjela zašto bi trebalo bebu staviti na spavanje u 19 sati. To samo znači da će se dijete probuditi u 7 ujutro. Nama, kao roditeljima koji su cijeli dan kod kuće s djecom, to ne odgovara. Smatram da sve dok beba spava dovoljan broj sati, nije važno kada je točno stavljate na spavanje. Dakle, naša beba uspije odspavati 12 do 13 sati, i to nam je jedino važno.'

Ovakav pristup potaknuo je roditelje na živu raspravu jer su mnogi bili mišljenja kako je u tako ranoj dobi važno uspostaviti cirkadijalni ritam i da će to utjecati na kasniju naviku spavanja.

Victoria je objasnila kako je cirkadijalni ritam njezine kćeri savršen, a koncept vremena za spavanje je društveno određen. Objasnila je kako će se njezina kći prilagoditi kada dođe vrijeme za polazak u školu, baš kao što je to učinila i starija kći.

@toriyavReply to @annabelle_wood614 ##CowboyBebop##MunchiesWithTubi##Sing2gether##momlife##momsoftiktok##baby##babiesoftiktok##sleeptraining##babygirlgrey♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

Kako prepoznati kada je vrijeme za spavanje?

Prema dr. Harveyju Karpu, jednom od najpoznatijih američkih pedijatara i autoru knjige The Happiest Baby, postoje načini da se utvrdi kada je beba spremna za spavanje.

Ako dijete, u dobi do navršenih godinu dana, pokušava zaspati duže od pola sata i pritom prije odlaska na spavanje ne pokazuje znakove umora, budi se usred noći ili rano ujutro, vjerojatno svoju bebu stavljate prerano na spavanje.

Ako je dijete, u dobi do navršenih godinu dana, nemirno prije spavanja, treba mu da zaspe do sat vremena, razdražljivo je i nervozno, a tijekom dana zaspe u autu ili kolicima, tijekom dana spava duže od dva sata (tijekom dva dnevna spavanja) i pokazuje očite znakove umora prije spavanja kao što je trljanje oči, treptanje i zijevanje, možete posumnjati da ga prekasno stavljate na spavanje.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Screenshot TikTok

Najnovije