Svaka je beba posebna i predivna na svoj način, a uspjeh u životu ovisi o brojnim faktorima, prije svega "potencijalu" koji nosi iz svoje obitelji. Naime, odrastanje u zdravoj sredini, punoj ljubavi i podrške, gdje se članovi obitelji međusobno uvažavaju i prihvaćaju svoje različitosti, glavni je preduvjet da dijete jednoga dana izraste u zadovoljnu osobu. S vremena na vrijeme, naravno, svi se volimo opustiti i zabaviti uz predviđanja, pa eto jednog takvog za sve koji su postali roditelji u listopadu… Evo s kojim su potencijalima, ako je vjerovati istraživanjima, vaša beba stigle na svijet…

Vjerojatno će biti dobri u sportu
Istraživanja pokazuju da bebe rođene u listopadu imaju veliku šansu postati sportska zvijezda, jer su motorički izrazito napredne. Smatra se da je to povezano s prenatalnom izloženošću vitaminu D. "Djeca rođena na sjevernoj hemisferi, osobito ona rođena u jesen, imaju malo veću koštanu i mišićnu masu pri rođenju od ostalih beba i postaju aktivniji u ranijoj dobi", rekao je dr. Gavin Sandercock iz Centra za sport i tjelovježbu sa Sveučilišta Essex za New York Magazine te takvoj djeci preporučio bavljenje atletikom.

Imaju predsjednički potencijal
Brojni američki predsjednici, John Adams, Rutherford B. Hayes, Chester Arthur, Teddy Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, Jimmy Carter, rođeni su upravo u listopadu.

Vjerojatnije je da će dočekati duboku starost
Prema studiji sa Sveučilišta u Chicagu, ljudi rođeni u listopadu imaju znatno veću vjerojatnost doživjeti stotu. Doduše, znanstvenici ne otkrivaju zašto, no možda je zbog toga što imaju niži rizik od kardiovaskularnih bolesti, koje su danas pri vrhu uzroka smrtnosti u svijetu.


Imaju dobro mentalno zdravlje
Istraživači su ljude rođene u listopadu povezali s manjim rizikom od samoubojstva, što ukazuje da bi bebe rođene ovog mjeseca mogle biti sklone dobrom mentalnom zdravlju. Datum rođenja u listopadu, čini se, ima statistički dobar potencijal za dug i kvalitetan život – u fizičkom I mentalnom smislu.

Tekst: D. P.