Kako napraviti ukusno pecivo u obliku zeca: Oduševit će najmlađe za blagdane

Ukusno za jelo i predivna dekoracija za blagdanski stol.

Shutterstock

Simbol Uskrsa tradicionalno su pisanice, odnosno obojena jaja, ali u posljednjim desetljećima i zečići koje posebno vole djeca. Pogledajte kako pripremiti pecivo u obliku zeca za koji smo recept pronašli na Instagram profilu austrian_cravings.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g mekog putera
  • 1 jaje
  • 10 g soli
  • 1 žličica suhog kvasca

Za premazivanje:

1 jaje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte prosijano brašno, mlijeko, šećer, maslac sobne temperature, jaje, sol i kvasac. Dobro izmiksajte tijesto dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Pokrijte prozirnom folijom, pa ostavite da se diže oko pola sata ili sat vremena.

Tijesto podijeliti na kuglice težine 80 g. Ponovno pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dižu još 15 minuta. Zatim uzmite jednu kuglicu i napravite zmiju. Odrežite krajeve. Veći dio zimnice zarolajte, poput rolice s cimetom, a kraći kraj neka vam posluži kao rep. Drugi odrezani kraj malo više odvojiti kao zmiju i zarezati po sredini (ne do kraja) da napravite uši. Stavite na vrh rolata i stavite papar kao oko. Isto učiniti sa svim kuglicama.

Poredajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa premazati razmućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta.