Najmekše kiflice koje djeca obožavaju: Domaće pecivo je uvijek ukusnije i zdravije od kupovnog

Domaće kiflice su najbolje!

Shutterstock

I odrasli ali i djeca vole domaće kiflice. Kao i za svaki recept, postoji bezbroj verzija. Isprobajte pamuk kiflice koje se premazuju majonezom i nakon pečenja i otopljenim margarinom, mališani će ih obožavati.

Sastojci:

500 ml tople vode

1 svježi kvasac

2 žlice šećera

2 žličice soli

5-6 žlica majoneze

1,5 dcl ulja

oko 1 kg brašna

sezam, lan, kim...

100 g otopljenog vrućeg margarina

Priprema:

U vrućoj vodi s 2 žlice šećera razmrvite kvasac i pustite da se aktivira pa dodajte ostale sastojke za tijesto. Umijesite tijesto i ostavite da se udvostruči. Na pobrašnjenoj površini napravite kiflice i stavljajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu oko 20 minuta. Svaku kiflicu namažite s malo majoneze i pospite sjemenkama. Pecite na 180 stupnjeva dok ne dobiju boju. Kad su kiflice skoro gotove zagrijte margarin. Svaku nekoliko puta premažite margarinom i prekrijte krpom.