Glavna zvijezda ovog doručka je čoko-tofu krema. Nju spremite za minutu, rijetko tko će reći ne čokoladnoj kremi, a u njoj se krije hranjivi tofu koji čokolada i kakao toliko fino kamufliraju da ni oni najosjetljiviji na okus tofua neće primijetiti.
Takva krema je odlična na žlicu jer malo podsjeća na mousse, ali fina je i kao namaz za palačinke ili vafle.
Sastojci za kremu:
100 g tofua
100 g crne čokolade
1 – 2 jušne žlice kakaa
5 – 10 datulja bez koštica
2 jušne žlice biljnog mlijeka.
Priprema:
Čokoladu nasjeckajte, a tofu dobro ocijedite. Zajedno sa svim ostalim sastojcima ubacite u blender i usitnite sve do kremaste teksture. Ovisno o vašim preferencijama gorkog i slatkog, prilagodite kakao i datulje.
Sastojci za vafle:
250 g pirovog bijelog brašna
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica soli
50 g zobenih pahuljica
3 jušne žlice šećera kokosovog cvijeta
2 jušne žlice maslinovog ulja
300 ml sojinog mlijeka
2 čajne žličice jabučnog octa
ekstrakta vanilije po želji.
Priprema:
U sojino mlijeko dodajte jabučni ocat i ostavite par minuta da se malo zgruša. Sve preostale sastojke, osim ulja, promiješajte u posudi. Dodajte suhim sastojcima zgrušano mlijeko i ulje te kratko promiješajte.
Pecite vafle sukladno uputama na vašem uređaju za vafle. Ako želite da dulje ostanu mekši, stavljajte ih u krpu i vrećicu.
izvor: krenizdravo.dnevnik.hr