Priprema kruha i peciva zna biti problematična, jer nekada nemamo vremena čekati da se tijesto digne. Predstavljamo vam brzu varijantu recepta za kiflice koje su podjednako ukusne i tope se u ustima.
SASTOJCI:
- 500 grama brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 250 grama sira
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 2 bjelanjka
- 2 žličice soli
- žutanjak za premazivanje
PRIPREMA:
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo, a onda dodajte mlijeko, ulje, bjelanjak i na kraju sir, pa zamijesite tijesto. Nakon što zamijesite tijesto, razvaljajte ga i izrežite na trokute. Na šire dijelove trokuta stavite sir (možete i nešto drugo od nadjeva, primjerice pekmez), pa ih zarolajte u kiflice. Premažite žumanjkom i pecite na 180 stepnjeva (u već zagrijanoj pećnici) oko 25 do 30 minuta, odnosno dok ne porumene.
Shutterstock
Nakon što zamijesite tijesto, razvaljajte ga i izrežite na trokute
Izvor: Glossy