Temperature su toliko visoke da nemate volje paliti pećnicu, a djeci svejedno želite pripremiti zdrav obrok? Isprobajte ove salate koje će i vas i njih rashladiti u trenu, a istovremeno vam pružiti prijeko potrebne minerale i vitamine.
SALATA S DINJOM, KRASTAVCIMA I LOSOSOM
Za 4 osobe:
Ogulite 2 velika svježa krastavca i narežite ih na veće komade. Prepolovite dinju, odstranite joj koštice, narežite na kriške, ogulite koru i narežite na kockice. Pomiješajte dinju i krastavce. Za dressing pomiješajte 125 ml temeljca, 2 žlice soka limete, 2 prstohvata (Sambal Oelek začina)/ljute crvene paprike, 2 žlice soja umaka te malo soli. Dressingom prelijte dinju i krastavce. Operite 300 g fileta lososa, posušite ga i narežite na veće kocke. Losos posolite i pržite 6 minuta uz okretanje na 1 žlici ulja. Još topli losos raspodijelite na salatu. Salatu ukrasite ploškama limete.
Po osobi: 220 kcal
SALATA NICA
Listove salate puterice operite, ocijedite i natrgajte na komade veličine zalogaja. Operite 4 rajčice i narežite ih na komade. Otvorite konzervu s odreskom tune koji razdvojite na manje komade. Na četvrtine narežite 4 tvrdo kuhana jaja. U posudu stavite listove salate, rajčice, tunu, jaja, 50 g maslina i po želji stavite i 12 inčuna. Za dressing pomiješajte 2 žlice octa, sol, papar i 4 žlice maslinova ulja. Prelijte salatu.
Po osobi: 370 kcal
Izvor: StoryKids