Ne tako davno, u vrijeme Jugoslavije, djeca su više boravila na zraku, u prirodi i manje su jela nezdravu hranu. Odnosno gotovo ju uopće nisu jela, jer ju nisu imala gdje kupiti. Na stolovima naših baka i djedova, ali i roditelja uglavnom su se nalazila ovakva jednostavna jela koja su zaslužna za zdravlje cijelog organizma. Isprobajte ih!
Slatki kupus bez mesa
Ovo zdravo varivo dobit ćete dinstanjem i kuhanjem kupusa u vodi. Da bi bio ukusniji dodajte mu i drugo povrće kao što su mrkva, paprika, bijeli luk, rajčica i peršin.
Stari kruh umočen u vrhnje
Ovo jelo idealno je za doručak ili večeru. Natrgajte kruh na komadiće i uronite ih u vrhnje ili jogurt.
Jabuke u šlafroku
Kolutove jabuka umočite u smjesu za palačinke i pržite na vrućem ulju, zatim pospite šećerom u prahu.
Grah varivo
Grah je dovoljno kaloričan i pun bjelančevina tako da mu meso uopće nije potrebno. Ovo varivo kuha se sa paprikom, mrkvom i lukom.
Restani krumpir
Popržite luk, dodajte kuhani krumpir, izgnječite ga i začinite s mljevenom paprikom, soli i paprom.
Kruh, svinjska mast i mljevena paprika
Nekad davno nije bilo Nutelle stoga su naši djedovi i bake, ali i roditelji na kruh mazali svinjsku mast.
Pohani kruh
Umjesto da za doručak ili večeru jedete suhomesnate proizvode pune aditiva, napravite pohani kruh i popijte jogurt. Izmutite jaja, u njih stavite kruh i prebacite ga na vruću tavu s malo ulja.
Izvor: Stil.rs