SAMO PET MINUTA I TRI JABUKE: Isprobali smo recept za brzi kolač, malo ga modificirali i - ispao je odlično!

Odlučili smo uzeti mikser u ruke i isprobati brzi recept za biskvit koji od srca preporučujemo. Ali... malo smo ga ipak doradili.

Sanja Matasić

Mamama je najvažnije da recept za desert bude jednostavan i da kolač bude brzo gotov. Još ako su i namirnice jednostavne i dostupne, gdje ćete bolje!

Za vas smo pronašli i isprobali odličan recept za biskvit s jabukama koji umutite ravno za 5 minuta i ispečete za 30 minuta. Izmijenili smo neke sastojke jer smo željeli vidjeti hoće li ispasti tako dobar i bez šećera i s pirovim brašnom. Nama se činio još bolji. Dakle, pun pogodak! Biskvit je sočan i bogat okusima.

Slijede dvije varijante, pa kako volite!

Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)

2 jaja

1 šalica šećera (2 dcl) - mi smo stavili kokosov šećer

1 šalica mlijeka

1/2 šalice ulja - mi smo otopili i stavili maslac, a možete i kokosovo ulje

2 šalice glatkog brašna - koristili smo pirovo brašno

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

3 jabuke

cimet

Priprema

Jabuke ogulite i izrežite na ploške. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite jabuke te ih pospite cimetom.

Sanja Matasić 

U posudi pjenašto umiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte postupno, miješajući mikserom, ulje. Potom dodajte mlijeko pa postupno, miješajući i brašno (koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo).

Sanja Matasić 

Biskvit prelijte preko jabuka. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.