Naš prijedlog za ljetni obrok su popečci od tikvica, koji su ukusni i hladni, a idelani su za slani zalogaj na plaži, uz to nisu zahtjevni niti za pripremu.
Sastojci:
- 3 manje tikvice ili 2 veće
- jedno jaje
- 500 g svježeg kravljeg sira
- 2 velike šalice zobenih pahuljica
- pola vrećice parmezana
- prezle
- začini po želji
- kokosov maslac. mast ili ulje za pečenje, po želji
Priprema:
Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustile vodu. U posudi umiješajte jaje, sir, tikvice, parmezan, začinite i dodajte zobene pahuljice, također pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Smjesa će biti ljepljiva, ali dovoljno kompaktna da možete formirati popečke. Ako vam se čini prerijetka, dodajte još zobenih pahuljica.
Od smjese oblikujte popečke i svaki prije pečenja uvaljajte u krušne mrvice. Pecite na kokosovom ulju, ulju ili svinjskoj masti, prema želji, dok ne dobiju zlatno-žutu boju... Dobar tek!