Sastojci:
- oko 200 g špinata
- 1 ljutika
- 20 g maslaca
- 20 g brašna
- 300 ml mlijeka
- sol, papar
- naribani muškatni oraščić
- 1 vezica vlasca
- 12 listova tijesta za lazanje
- 500 g dimljenog lososa (ploške)
- 50 g sira (gaude)
PRIPREMA:
- Operite špinat pa ga nasjeckajte. Oljuštite ljutiku, narežite na kockice pa propirjajte na maslacu. U tome popržite brašno uz stalno miješanje.
- Umiješajte mlijeko te kuhajte 5 minuta. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Narežite vlasac na kolutiće pa umiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Zakuhajte dosta slane vode. Skuhajte tijesto za lazanje prema uputama na pakiranju, a 30 sekundi prije kraja kuhanja dodajte špinat.
- Slažite ocijeđeno tijesto i špinat naizmjenično s dimljenim lososom i umakom u kalup za složenac. Završite s umakom. Pospite sirom te pecite 5 minuta.
Tekst:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
3 pravila odgoja Jordana Petersona: "Vodite računa što radite, a ne što pričate"
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović