Sastojci:
- 400 g krumpira
- 400 g bundeve (npr. hokaido)
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- sol, papar
- muškatni oraščić
- 75 g bučinih sjemenki
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice biljnog ulja
Priprema:
- Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
- Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
- Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
- Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti