Sastojci:

  • 400 g krumpira
  • 400 g bundeve (npr. hokaido)
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • 75 g bučinih sjemenki
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice biljnog ulja

Priprema:

  1. Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
  2. Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
  3. Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
  4. Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  5. Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.

Tekst:kuhaj.hr

Foto: Profimedia