Sastojci:
- 400 g krumpira
- 400 g bundeve (npr. hokaido)
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- sol, papar
- muškatni oraščić
- 75 g bučinih sjemenki
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice biljnog ulja
Priprema:
- Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
- Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
- Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
- Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Kreću upisi u zagrebačke gradske vrtiće, a evo što roditelji moraju znati
Princ Archie proslavio šesti rođendan: Slavni par s njim je preživio strašan incident, a ovako su ga opisali
'Ako lažeš, narast će ti nos': 7 bijelih laži kojima roditelji mogu natjerati djecu da se lijepo ponašaju
Kirurg iz KB Dubrava: Liječenje rascjepa usne i nepca zahtijeva nekoliko kirurških zahvata
Sin Cristiana Ronalda dolazi u Hrvatsku: Svaki dan trenira po nekoliko sati i tušira se hladnom vodom