Sastojci:
- 400 g krumpira
- 400 g bundeve (npr. hokaido)
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 20 g škrobnog brašna
- sol, papar
- muškatni oraščić
- 75 g bučinih sjemenki
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice biljnog ulja
Priprema:
- Krumpire ogulite, operite i naribajte na većim otvorima na ribežu, isto kao i bundevu.
- Oboje pomiješajte s jajem, brašnom i škrobnim brašnom pa posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
- Bučine sjemenke popržite na tavi bez masnoće. Izvadite ih i pustite da se ohlade. Na tavi zagrijte maslac i ulje pa ispecite 8 komada popečaka.
- Masu iz smjese vadite žlicom pa ih u tavi lagano pritisnite i pecite s obje strane dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom papiru.
- Sjemenke nasjeckajte i pospite po popečcima. Po želji, ukrasite svježim koprom.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
5 ideja za uskrsne aktivnosti s djecom: Provedite blagdane bez ekrana
Je li Uskrs postao Božić broj 2? Roditelji se pitaju trebaju li kupovati poklone i za ovaj blagdan
5 suptilnih znakova da vršite preveliki pritisak na dijete
Djeca odrastaju s manje bratića i sestrični: Jesu li milenijalci posljednja generacija koja ima puno rođaka?
Bogat program u zagrebačkom ZOO vrtu: Djeca postaju rendžeri, dijele pisanice životinjama, uz kvizove i nagrade