Sastojci:

  • 1 manji koromač
  • 1 poriluk
  • 1 mrkva
  • malo šparoga ili brokule
  • 1 manja glavica cvjetače
  • 1 tikvica
  • malo mahuna i graška
  • 2-3 svježe rajčice ili mala limenka pelata
  • pileći temeljac
  • sol i vegeta

Priprema:

1. Koromač narežite na trakice i kratko poprižite na maslinovu ulju, a zatim dodajte poriluk narezan na kolutiće, posolite po ukusu i dodajte malo vegete ili nekih začina po želji.

2. Sitno nasjeckajte preostalo povrće (mrkvu, mahune, brokulu, cvjetaču i tikvicu), također ga dodajte u lonac i sve zajedno propirjajte.

3. Kad se svi sastojci lijepo povežu, dodajte nasjeckanu rajčicu ili pelate iz limenke, dobro promiješajte, podlijte pilećim temeljcem i skuhajte.

4. Po potrebi povrće podlijevajte vodom.

5. Kad je povrće napola kuhano, dodajte grašak i tjesteninu te kuhajte dok nije gotovo.

Tekst: Ivančica Tarade

Foto: Profimedia