Sastojci za tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 70 g maslaca
- 2 žumanca
- sol
- korica polovice limuna (nešpricanog)
- maslac i brašno za premazivanje i posipanje kalupa
Sastojci za nadjev
- 400 g namočene pšenice
- 100 g šećera
- korica pola limuna
- 200 g svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 300 g marelica (može i iz kompota)
Priprema:
- U kuhinjski multipraktik stavite sve sastojke za tijesto i miješajte ih dok se smjesa ne počne drobiti.
- Tijesto premjestite na dasku, mijesite ga dok ne postane glatko, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
- Pšenicu i šećer stavite u lonac, dodajte naribanu limunovu koricu i zagrijavajte na vatri dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Kad se smjesa od pšenice ohladi, u nju u umiješajte sir, žumanca, snijeg od bjelanaca i marelice. Marelice prethodno ocijedite (ako su iz kompota) i osušite.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup promjera 22 cm s visokim rebrastim rubom. Na tijesto stavite smjesu od sira.
- Pecite pitu otprilike 1 sat u donjem dijelu pećnice prethodno zagrijane na 180 stupnjeva.
Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano