Sastojci za tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 70 g maslaca
- 2 žumanca
- sol
- korica polovice limuna (nešpricanog)
- maslac i brašno za premazivanje i posipanje kalupa
Sastojci za nadjev
- 400 g namočene pšenice
- 100 g šećera
- korica pola limuna
- 200 g svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- 300 g marelica (može i iz kompota)
Priprema:
- U kuhinjski multipraktik stavite sve sastojke za tijesto i miješajte ih dok se smjesa ne počne drobiti.
- Tijesto premjestite na dasku, mijesite ga dok ne postane glatko, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
- Pšenicu i šećer stavite u lonac, dodajte naribanu limunovu koricu i zagrijavajte na vatri dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Kad se smjesa od pšenice ohladi, u nju u umiješajte sir, žumanca, snijeg od bjelanaca i marelice. Marelice prethodno ocijedite (ako su iz kompota) i osušite.
- Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup promjera 22 cm s visokim rebrastim rubom. Na tijesto stavite smjesu od sira.
- Pecite pitu otprilike 1 sat u donjem dijelu pećnice prethodno zagrijane na 180 stupnjeva.
Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Koji kućanski poslovi su primjereni dobi djeteta? Već s 18 mjeseci mogu imati male obveze
U susjedstvu hara virus koji ide na pluća: Dječja infektologinja objašnjava koji su simptomi i za koga je najopasniji
U Kaštelima dječak ubo vršnjaka škarama u prsa: Majka jednog uputila emotivan apel
Ignorira vas, ne želi fizički kontakt... Ovo su znakovi da dijete razvija izbjegavajući stil privrženosti