Sastojci
- 2 odreska lososa (po komadu 120 g)
- 1 žlica limunovog soka
- sol, papar
- 2 žlice ulja
- 400 g špinata
- 1 ljutika
- muškatni oraščić
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Losos nakapajte limunovim sokom i začinite.
- Zagrijte 1 žlicu ulja u tavici. Pržite losos na srednjoj vatri na strani kože oko 5 minuta, okrenite te pržite još 1 minutu.
- Premjestite losos na lim i ostavite ga u zagrijanoj pećnici još 10 minuta. Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
- Ostatak ulja zagrijte u loncu i pirjajte nasjeckanu ljutiku. Dodajte špinat i pirjajte dok ne povene. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Na tanjur stavite špinat, a na njega losos.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih