Sastojci
- 2 odreska lososa (po komadu 120 g)
- 1 žlica limunovog soka
- sol, papar
- 2 žlice ulja
- 400 g špinata
- 1 ljutika
- muškatni oraščić
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje. Losos nakapajte limunovim sokom i začinite.
- Zagrijte 1 žlicu ulja u tavici. Pržite losos na srednjoj vatri na strani kože oko 5 minuta, okrenite te pržite još 1 minutu.
- Premjestite losos na lim i ostavite ga u zagrijanoj pećnici još 10 minuta. Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
- Ostatak ulja zagrijte u loncu i pirjajte nasjeckanu ljutiku. Dodajte špinat i pirjajte dok ne povene. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Na tanjur stavite špinat, a na njega losos.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu