Sastojci
Za tijesto
- 300 g pšeničnog brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- ½ žličice soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 175 ml mlake vode
- 25 g naribanog parmezana
Za nadjev
- 350 g cherry rajčica
- 150 g svježeg kozjeg sira
- 1 češanj češnjaka
- sol
- 3 žlice maslinova ulja
Za posipanje
- nekoliko listića bosiljka
- 100 g grubo ribanog parmezana
- malo svježe mljevenog papra
Priprema
U posudi pažljivo izmiješajte brašno s kvascem.
Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini (oko 5 min) izradite glatko tijesto.
Tijesto ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže dok se vidljivo ne poveća.
Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu (električna pećnica: 200 °C, pećnica na vrući zrak: 180 °C).
Rajčice operite i narežite na tanke ploškice. Narežite svježi kozji sir na oko 20 ploški. Očistite češnjak i nasjeckajte ga.
Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom kratko izmijesite.
Tijesto podijelite na 10 jednako velikih komada, oblikujte kugle i nauljenim rukama oblikujte duguljaste jezičke veličine oko 5 x 12 cm. Položite ih na lim.
Prvo posložite rajčice u obliku lepeze, na njih stavite po 2 kriške sira, pritom ostavite slobodan rub. Potom začinite solju, češnjakom, paprom.
Poprskajte s malo maslinova ulja pa pecite oko 20 minuta.
Bosiljak operite, osušite, listiće otrgnite i narežite na trake. Pizzette prije posluživanja pospite trakicama bosiljka, parmezanom i paprom.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Treba li u bebinu hranu dodavati sol i šećer? Pedijatrica savjetuje što kad beba odbija namirnice
Dr. Rajović otkrio koji su školski predmeti najvažniji za djecu: Razvoj potiče i aktivnost koje se mnogi srame
Evo što trebate znati ako vaše dijete želi obojiti kosu
15 fotografija slavnih roditelja koji ljube svoju djecu u usta
Oprez, roditelji! Ovo su teške posljedice djece koja se osjećaju kao 'gubitnički brat ili sestra'