Sastojci

Za tijesto

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 175 ml mlake vode
  • 25 g naribanog parmezana

Za nadjev

  • 350 g cherry rajčica
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • 1 češanj češnjaka
  • sol
  • 3 žlice maslinova ulja

Za posipanje

  • nekoliko listića bosiljka
  • 100 g grubo ribanog parmezana
  • malo svježe mljevenog papra

Priprema

U posudi pažljivo izmiješajte brašno s kvascem.

Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini (oko 5 min) izradite glatko tijesto.

Tijesto ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže dok se vidljivo ne poveća.

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu (električna pećnica: 200 °C, pećnica na vrući zrak: 180 °C).

Rajčice operite i narežite na tanke ploškice. Narežite svježi kozji sir na oko 20 ploški. Očistite češnjak i nasjeckajte ga.

Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom kratko izmijesite.

Tijesto podijelite na 10 jednako velikih komada, oblikujte kugle i nauljenim rukama oblikujte duguljaste jezičke veličine oko 5 x 12 cm. Položite ih na lim.

Prvo posložite rajčice u obliku lepeze, na njih stavite po 2 kriške sira, pritom ostavite slobodan rub. Potom začinite solju, češnjakom, paprom.

Poprskajte s malo maslinova ulja pa pecite oko 20 minuta.

Bosiljak operite, osušite, listiće otrgnite i narežite na trake. Pizzette prije posluživanja pospite trakicama bosiljka, parmezanom i paprom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia