Cijela obitelj uživat će u nešto drugačijim, takozvanim “izvrnutim lazanjama”. Ovo niskokalorično jelo s malo masnoća ujedno je bogato vlaknima i pogodno za dijabetičare. Uz izvrnute lazanje možete još poslužiti i kuhane brokule ili integralni kruh.

Recept je za 4 osobe, a predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta.

Sastojci:

  • 250 g tjestenine od cjelovitih žitarica (rotini ili fusilli)
  • 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk, nasjeckan
  • 3 češnja češnjaka, narezanih
  • 250 g šampinjona, narezanih
  • ½ čajne žlice soli
  • ¼ čajne žlice svježe mljevenog papra
  • 400 g rajčice, narezane
  • 8 šalica špinata
  • ½ čajne žlice mljevene crvene paprike
  • ¾ šalice polumasnog svježeg sira
  • začinsko bilje po želji

Priprema:

U velikom loncu pustite vodu da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane mekana, 8 do 10 minuta. Ocijedite i stavite u veću posudu.

Za to vrijeme, zagrijte ulje na laganoj vatri u većoj tavi.

Dodajte luk i češnjak, popržite uz miješanje dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju, otprilike 3 minute. Dodajte šampinjone, sol i papar te pržite uz miješanje dok šampinjoni ne puste sok, 4 do 6 minuta.

Dodajte rajčice, špinat, mljevenu crvenu papriku i začinsko bilje po želji. Pojačajte temperaturu na srednje i kuhajte uz povremeno miješanje dok se špinat ne smežura, oko 4 minute.

Prelijte umak preko tjestenine i servirajte u 4 zdjelice. U svaku zdjelicu dodajte još i 3 jušne žlice polumasnog svježeg sira.

Izvrnute lazanje su spremne. Uživajte u ovom finom i niskokaloričnom obroku!

Izvor: www.alternativa-za-vas.com

Foto: Profimedia