Sastojci
- 50 g kukuruza (iz limenke)
- 150 g mahuna
- 150 g graška
- sol
- 10 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- papar
- 4 žlice maslinova ulja
- 40 g naribanog ementalera
- 100 g tjestenine (penne)
Priprema
U slanoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Operite mahune i grašak, očistite i u posebnoj posudi, u slanoj vodi, kuhajte oko 6 minuta.
Razmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. Ugrijte 1 žlicu ulja u teflonskoj tavi.
Ulijte ¼ smjese u tavu, dodajte mahune i grašak, pospite s 10 g naribanog sira te pržite dok se smjesa od jaja ne stvrdne.
Pomiješajte tjesteninu i kukuruz i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva. Na jednak način ispržite još tri omleta.
Prije posluživanja pospite ih vlascem i pinjolima.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović
5 znakova da je dijete ovisno o mobitelu: Ako ovi simptomi traju dugo, reagirajte što prije