Sastojci
- 50 g kukuruza (iz limenke)
- 150 g mahuna
- 150 g graška
- sol
- 10 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- papar
- 4 žlice maslinova ulja
- 40 g naribanog ementalera
- 100 g tjestenine (penne)
Priprema
U slanoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Operite mahune i grašak, očistite i u posebnoj posudi, u slanoj vodi, kuhajte oko 6 minuta.
Razmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. Ugrijte 1 žlicu ulja u teflonskoj tavi.
Ulijte ¼ smjese u tavu, dodajte mahune i grašak, pospite s 10 g naribanog sira te pržite dok se smjesa od jaja ne stvrdne.
Pomiješajte tjesteninu i kukuruz i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva. Na jednak način ispržite još tri omleta.
Prije posluživanja pospite ih vlascem i pinjolima.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.