Sastojci

  • 50 g kukuruza (iz limenke)
  • 150 g mahuna
  • 150 g graška
  • sol
  • 10 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • papar
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 40 g naribanog ementalera
  • 100 g tjestenine (penne)

Priprema

U slanoj i posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu al dente. Operite mahune i grašak, očistite i u posebnoj posudi, u slanoj vodi, kuhajte oko 6 minuta.

Razmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. Ugrijte 1 žlicu ulja u teflonskoj tavi.

Ulijte ¼ smjese u tavu, dodajte mahune i grašak, pospite s 10 g naribanog sira te pržite dok se smjesa od jaja ne stvrdne.

Pomiješajte tjesteninu i kukuruz i sve zajedno stavite u pećnicu zagrijanu na 80 stupnjeva. Na jednak način ispržite još tri omleta.

Prije posluživanja pospite ih vlascem i pinjolima.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia