Sastojci
- po 50 g blagih i ljutih čili papričica (očišćenih)
- 2 žlice masla
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 4 rajčice
- 50 g očišćenih badema
- 60 g kikirikija (neslanih)
- ½ žličice zrna crnog papra
- ½ žličice anisa
- 3 žlice sjemenki sezama
- 60 g šljiva za pečenje (nasjeckanih)
- 50 g grožđica
- sok od 1 limete
- 500 ml pilećeg temeljca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žličica cimeta
- sol
- 900 g filea pilećih prsa
Priprema
- Nasjeckajte čili papričice. Popržite na 1 žlici masla, izvadite, prelijte kipućom vodom te ostavite da odstoji oko 30 minuta. Potom ocijedite i izmiksajte.
- Narežite luk i češnjak na trakice. Prelijte rajčicu kipućom vodom, oplahnite, ogulite pa raščetvorite.
- Popržite je s lukom i češnjakom na preostalom maslu pa dodajte čiliju. Popržite bademe, kikiriki, anis i sezam. Dodajte pasti pa izmiksajte sa šljivama i grožđicama.
- Zakuhajte sa sokom od limete i temeljcem. Dodajte naribanu čokoladu. Kuhajte miješajući 5-10 minuta. Začinite cimetom i solju.
- Narežite meso na trake, nabodite na čačkalice, začinite pa pecite 8-10 minuta na roštilju. Poslužite s umakom.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Postavite djetetu jedno pitanje i provjerite kakav ste roditelj
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke