Sastojci
- po 50 g blagih i ljutih čili papričica (očišćenih)
- 2 žlice masla
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 4 rajčice
- 50 g očišćenih badema
- 60 g kikirikija (neslanih)
- ½ žličice zrna crnog papra
- ½ žličice anisa
- 3 žlice sjemenki sezama
- 60 g šljiva za pečenje (nasjeckanih)
- 50 g grožđica
- sok od 1 limete
- 500 ml pilećeg temeljca
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žličica cimeta
- sol
- 900 g filea pilećih prsa
Priprema
- Nasjeckajte čili papričice. Popržite na 1 žlici masla, izvadite, prelijte kipućom vodom te ostavite da odstoji oko 30 minuta. Potom ocijedite i izmiksajte.
- Narežite luk i češnjak na trakice. Prelijte rajčicu kipućom vodom, oplahnite, ogulite pa raščetvorite.
- Popržite je s lukom i češnjakom na preostalom maslu pa dodajte čiliju. Popržite bademe, kikiriki, anis i sezam. Dodajte pasti pa izmiksajte sa šljivama i grožđicama.
- Zakuhajte sa sokom od limete i temeljcem. Dodajte naribanu čokoladu. Kuhajte miješajući 5-10 minuta. Začinite cimetom i solju.
- Narežite meso na trake, nabodite na čačkalice, začinite pa pecite 8-10 minuta na roštilju. Poslužite s umakom.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Dvije najbolje zemlje za odrastanje djece: Na kojem mjestu je Hrvatska?
Bila je nasilnica u školi: Otkrila kako ju je mama natjerala na promjenu, i to samo jednom odlukom
5 načina kojima pogoršavate djetetove ispade bijesa: Tata i edukator objašnjava u čemu roditelji griješe
Razvod je većinom loš za djecu, jedino u ove 2 situacije može biti spas
Glumica šokira odgojem 14-godišnjeg sina: Žvakala mu je hranu kad je bio beba, i dalje se zajedno kupaju i spavaju