Sastojci

  • 400 g tagliatella ili druge tjestenine po izboru
  • 300 g brokule
  • 300 g fileta lososa
  • 1 vezica kopra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • Sol i papar

Priprema

1.  Brokulu operite, očistite i razdijelite na manje komade. Stabiljke narežite na trakice. Sve zajedno kuhajte u malo slane vode 3 minute, a potom ocijedite.

2.  Losos kratko operite hladnom vodom, posušite i narežite na trakice. Kopar operite, posušite i nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

3.  Kockice lososa kratko popržite u tavi na vrućem maslinovu ulju. Ulijte vino i vrhnje. Posolite i popaprite te kuhajte oko tri minute.

4.  Tjesteninu ocijedite. Tjesteninu i brokulu dodajte lososu i dobro promiješajte. Umiješajte kopar i poslužite jelo.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia