Sastojci
- 400 g tagliatella ili druge tjestenine po izboru
- 300 g brokule
- 300 g fileta lososa
- 1 vezica kopra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 ml bijelog vina
- 100 g vrhnja za kuhanje
- Sol i papar
Priprema
1. Brokulu operite, očistite i razdijelite na manje komade. Stabiljke narežite na trakice. Sve zajedno kuhajte u malo slane vode 3 minute, a potom ocijedite.
2. Losos kratko operite hladnom vodom, posušite i narežite na trakice. Kopar operite, posušite i nasjeckajte. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
3. Kockice lososa kratko popržite u tavi na vrućem maslinovu ulju. Ulijte vino i vrhnje. Posolite i popaprite te kuhajte oko tri minute.
4. Tjesteninu ocijedite. Tjesteninu i brokulu dodajte lososu i dobro promiješajte. Umiješajte kopar i poslužite jelo.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
10 citata Anne Frank koje svaka djevojčica treba pročitati
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima