Sastojci

  • 200 g prosa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 80 g naribanog parmezana
  • 1 žlica badema narezanih na listiće
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 mladog luka
  • 3 grančice peršina
  • malo soli
  • mljeveni bijeli papar po želji
  • 250 g cherry rajčica
  • 4 paprike

Priprema

  • Proso obarite u kipućoj vodi pa ostavite u cjedilu da se ocijedi. U tavi zagrijte ulje pa pržite proso oko 5 minuta. Potom ga zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 12 minuta.
  • Proso ostavite da se ohladi pa u njega umiješajte veći dio sira, listiće badema, protisnuti češnjak te nasjeckani mladi luk i peršin.
  • Smjesu po želji posolite i popaprite pa dodajte narezane cherry rajčice. Paprike očistite, uzdužno ih razrežite i očistite od sjemenki.
  • Polovice paprika napunite pripremljenom smjesom, rasporedite u posudu za pečenje, pospite preostalim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko 20 minuta. Poslužite uz dresing od jogurta.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia