Sastojci

* 4 zrele breskve

* 1 jalapeňo papričica

* 125 g rajčica

* 1 zelena paprika

* 1 glavica luka

* sok od 1 limete

* 3 grančice korijandra

Priprema

1. Breskve operite, a zatim odrežite eventualne trule dijelove. Nakon toga ih prerežite napola i uklonite koštice. Meso bresaka narežite na kockice.

2. Iz jalapeňo papričice odstranite sjemenke, a zatim je operite i narežite na tanke kriške. Rajčice operite, prerežite ih napola, odstranite sjemenke pa ih narežite na kockice.

3. Zelenu papriku po dužini prerežite napola, odstranite sjemenke i bijelu kožicu, a zatim i nju narežite na kockice. Sve sastojke stavite u veliku zdjelu.

4. Ogulite luk i nasitno ga nasjeckajte. Grančice korijandra operite, otresite vodu, a zatim nasjeckajte listiće.

5. Korijandar zajedno s lukom dodajte ostalim sastojcima, nakapajte smjesu sokom od limete i promiješajte.

Gotovu salsu stavite na 1 sat u hladnjak. Poslužite je s tortilja čipsom.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia