Sastojci

Za tijesto

* 1 šalica (110 g) brašna

* 1 šalica zobi

* ½ žličice začinske soli

* 130 g maslaca

Ostalo

* 300 g dimljenog lososa (ploške)

* 400 g poriluka

* 200 g mladog luka

* 2 žlice maslaca

* 2 jaja

* 200 g kiselog vrhnja

* sol i papar

* muškatni oraščić

* malo soka od limuna

Priprema

Zamijesite glatko tijesto od brašna, zobi, začinske soli, maslaca i 2 žlice hladne vode. Stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite losos na tanke trake.

Narežite poriluk i mladi luk na kolutiće. U loncu rastopite maslac te pirjajte poriluk i mladi luk oko 5 minuta. Maknite lonac sa štednjaka te ostavite da se povrće ohladi.

Razmutite jaja s vrhnjem pa umiješajte povrće i lososa. Začinite solju, paprom, prstohvatom muškatnog oraščića te malo soka od limuna.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto tanko izvaljajte na pobrašnjenoj površini. Njime obložite namašćeni kalup za pitu (oko 15 x 30 cm).

Nadjenite mješavinom povrća. Pecite 30-35 minuta, po želji pospite paprom. Odličan prilog je zelena salata.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia