Sastojci
Za tijesto
* 1 šalica (110 g) brašna
* 1 šalica zobi
* ½ žličice začinske soli
* 130 g maslaca
Ostalo
* 300 g dimljenog lososa (ploške)
* 400 g poriluka
* 200 g mladog luka
* 2 žlice maslaca
* 2 jaja
* 200 g kiselog vrhnja
* sol i papar
* muškatni oraščić
* malo soka od limuna
Priprema
Zamijesite glatko tijesto od brašna, zobi, začinske soli, maslaca i 2 žlice hladne vode. Stavite na sat vremena u hladnjak. Narežite losos na tanke trake.
Narežite poriluk i mladi luk na kolutiće. U loncu rastopite maslac te pirjajte poriluk i mladi luk oko 5 minuta. Maknite lonac sa štednjaka te ostavite da se povrće ohladi.
Razmutite jaja s vrhnjem pa umiješajte povrće i lososa. Začinite solju, paprom, prstohvatom muškatnog oraščića te malo soka od limuna.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto tanko izvaljajte na pobrašnjenoj površini. Njime obložite namašćeni kalup za pitu (oko 15 x 30 cm).
Nadjenite mješavinom povrća. Pecite 30-35 minuta, po želji pospite paprom. Odličan prilog je zelena salata.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
10 citata Anne Frank koje svaka djevojčica treba pročitati
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima