Sastojci

* 500 g patlidžana

* 2 češnja češnjaka

* 5 žlica maslinovog ulja

* 3 žlice limunovog soka

* sol

* papar

* peršin (po želji)

Priprema

1. Patlidžane narežite na kolute, popecite u tavi na žlici ulja (ili pecite prepolovljene patlidžane u pećnici) i ohladite.

2. Dobro ih usitnite blenderom, pa umiješajte protisnuti češnjak, peršin, sol i papar.

3. Lagano dodavajte preostalo maslinovo ulje i limunov sok, da se dobije kremasta smjesa.

Namaz poslužite uz popečeni kruh.

Želite li primati sjajne recepte za ukusna veganska jela kao što je ovaj namaz od patlidžana, prijavite se na Vege izazov putem stranice www.veganopolis.net i 30 ćete dana na mail dobivati besplatne recepte s fotografijama i zanimljivosti o prehrani biljnog podrijetla. Ako vam neki od njih posebno potaknu želju da naučite pripremati i druga veganska jela, tu su i radionice kuhanja za odrasle za koje se možete prijaviti također na: www.veganopolis.net.Želite li da i vaše dijete sudjeluje sa svojim prijateljima na radionici i nauči pripremati slasna veganska jela, možete ga prijaviti na stranici www.spremi-klopu.comna kojoj možete pronaći informacije koje su sve škole sudjelovale na radionicama, kako su učenici kuhali, sjajne recepte i fotografije, kao i zanimljive informacije o prehrani biljnoga podrijetla.

Recept i foto: Prijatelji životinja