Sastojci:
- Argeta pašteta od tune: 190 g
- jaje: 1 kos
- sjemenke suncokreta ili lana
- nasjeckane crne masline: 6 kom
- nasjeckane zelene masline: 6 kom
- nasjeckani češnjak: 1 žličica
- tijesto za roladu: 2 lista
- repovi račića (zamrznuti ili svježi): 300 g
- svježi peršin: 1 žličica
- svježa crvena paprika: 50 g
- sol
Priprema:
Papriku narežite na sitne kockice. Zamrznute repove isplahnite vrućom vodom. Paštetu pomiješajte s maslinama i peršinom. Tijesto postavite na vlažnu kuhinjsku krpu, namažite polovicom pripremljenog nadjeva i pospite jednim dijelom paprika i rakova. Rubove presavijte i napravite ne predebeli rub. Nadjevom napunite i drugi list tijesta. Oba premažite jajetom i pospite sjemenkama suncokreta i lana te solnim cvijetom. Pecite 35 minuta na 180 °C. Poslužite kao topli ili hladni obrok uz čašu bijelog vina. Savjet Umjesto sjemenki možete upotrijebiti i sir.
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu
Sin Petre Kurtele sam sebi ošišao šiške: Što učiniti kad dijete to napravi?
Koje dijete u obitelji ima najviše smisla za humor?
'Nevidljivi sustavu': Odgojitelji održali prosvjed u Zagrebu