Gotovo da i ne postoji osoba, ne samo dijete, koja može odoljeti pizzi - najpopularnijem fast foodu talijanskog porijekla koji je pokorio cijeli svijet. I osim što je ukusna pizza može biti i zdrav obrok. Osobito ova za koju recept donosimo u nastavku, a čije je tijesto pripremljeno od cvjetače, a nadjev od teletine. Zbog mekane "korice" i namirnica bogatih vitaminima i mineralima možete ju ponuditi i djetetu mlađem od godine dana.
SASTOJCI:
- pola veće cvjetače (500 g)
- 1 žlica integralnog brašna
- 1 jaje
- manji komadić teletine
- 1 dl pasirane rajčice
- 1 mozzarella (125 g)
PRIPREMA:
Stavite kuhati cvjetaču (samo cvjetove) dok ne omekša. Kada je kuhana izvadite ju, dobro ocijedite i izgnječite u cjedilu tako da iscuri sva voda. Kvaliteta tijesta ovisi će o njezinoj suhoći. U manji lonac stavite vodu i ubacite teletinu da se kuha i zagrijte pećnicu na 200 °C. U ocijeđenu cvjetaču dodajte žlicu brašna, jedno jaje i pola naribane mozzarelle (ili ju pokidajte na sitne komadiće) i sve sastojke dobro izmiješajte. Na lim za pečenje stavite papir i na njega stavite smjesu od cvjetače. Žlicom oblikujte tijesto za pizzu. Stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
U čaši izmiješajte pasiranu rajčicu s malo vode i prelijte ju preko pečenog tijesta od cvjetače. Kada je teletina kuhana izvadite ju iz lonca i pokidajte na komadiće, baš kao i ostatak mozzarelle, te poslažite po rajčici. Po želji možete dodati i druge sastojke, kao i origano. Pecite na 200 °C još deset minuta.
Mucanje kod djece: Kako prepoznati znakove i kada potražiti pomoć
Dr. Rajović kaže da je ova zaboravljena tradicionalna aktivnost najbolja za razvoj dječjeg mozga
Je li vaše dijete orhideja ili maslačak? Liječnik proučavao što najviše pomaže osjetljivoj djeci
Kojim redom izbijaju mliječni i trajni zubi kod djece: Naša stomatologinja donosi cjelokupni vodič za roditelje
Ranko Rajović upozorava zašto nije dobro da djeca imaju previše izvanškolskih aktivnosti