Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠARENA VOĆNA SALATA KOJU ĆE KLINCI OBOŽAVATI: Djeci nije važno samo što jedu, nego i kako hrana izgleda

Autor Sanja Matasić

Dječja izbirljivost može biti toliko neobjašnjiva, ali oni dobro znaju što ne žele, a što žele.

 voćna salata Izvor: Shutterstock

Kada ste roditelj, kriteriji prema kojima birate recepte za pripremu obroka malo su drugačiji, zar ne? Zapravo, važno je da zadovoljava samo jedan kriterij, a to je – hoće li djeca pojesti ono što im pripremite? A kad je u pitanju voćna salata, vrlo je važno da baš taj kriterij bude zadovoljen jer klinci kroz svježe voće primaju i potrebna vlakna i vitamine i češće im je ono prihvatljivije nego sirovo povrće.

No i kada je riječ o voću, i ovdje može doći do komplikacija. Jer, možda ćete pripremiti voćnu salatu od borovnica, banana i lubenica, ali, eto, njima se baš ne sviđaju lubenice pa će odbiti cijeli komplet. Ili, možda vole jabuke, ali vi ste ih izrezali baš na način koji se njima ne sviđa pa opet propada cijeli pokušaj konzumacije vitaminskog i vlaknastog obroka.

Vi najbolje poznajete svoju djecu i način na koji njima voće izgleda primamljivo. Stoga, uzmite samo voćke koje oni vole i narežite svaku baš na način koji je njima prihvatljiv. Voće koje potamni kao što su jabuke, kruške ili banane, pokapajte s malo limuna.
Potom u zdjelu svako voće složite na svoj kupić kako bi si dijete moglo samo miješati svoju voćnu salatu u svojoj malenoj zdjelici.

 rezanje voća Izvor: Shutterstock

Da sve bude zabavnije, možete ih angažirati da na tržnici, trgovini ili u voćarni sami izaberu svoje voćne favorite od kojih će potom složiti salatu.

Primjer recepta:
• 1 šljiva
• 1 breskva
• 1 kivi
• 1 jabuka
• 4 jagode
• 1/2 šalice grožđa
• 1/2 šalice borovnica

1. Veliko voće nasjeckajte na komade veličine zalogaja. Svako voće odvojeno stavite na tanjur ili veliku zdjelu.
2. Neka dijete izabere voće koje želi pomiješati u svojoj zdjelici.

Najnovije

Najpopularnije