Ovaj tiramisu možete spremiti u vatrostalnoj posudi ili u malim čašicama. Svejedno, bit će hit.
Sastojci
- 400 g jabuka
- 100 g piškota
- 200 ml soka od jabuka
- 50 ml calvados likera
- 2 zvjezdasta anisa
- 2 prutića cimeta
- 40 g nasjeckanih badema
- 3 velike žlice (na vrh) šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- mljeveni cimet badem u listićima
Priprema
1.Prvo ogulite jabuke i uklonite koštice. Narežite ih na komadiće i zakuhajte u soku od jabuke u koji ste dodali calvados, prutiće cimeta, zvjezdasti anis i 2 žlice šećera. Sve zajedno krčkajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
2.Nasjeckajte piškote tako da vam ostanu male mrvice. Zatim ih raspodijelite u čašice.
3.Popržite bademe na tavici i dodajte ih u lončić s jabukama.
4.Istucite šlag od slatkog vrhnja uz postupno dodavanje vanilin šećera i jedne žlice šećera. Na kraju umiješajte mascarpone.
5.Iz lončića s jabukama uklonite prutiće cimeta i anis. A zatim ih prelijte u čašice.
6.Na jabuke stavite kremu s mascarponeom, a po vrhu pospite listiće badema. Sve ukrasite mljevenim cimetom i ostavite u hladnjaku dva sata prije posluživanja.
Tekst: I. Š.
Foto: Profimedia
Je li Uskrs postao Božić broj 2? Roditelji se pitaju trebaju li kupovati poklone i za ovaj blagdan
5 suptilnih znakova da vršite preveliki pritisak na dijete
Djeca odrastaju s manje bratića i sestrični: Jesu li milenijalci posljednja generacija koja ima puno rođaka?
Bogat program u zagrebačkom ZOO vrtu: Djeca postaju rendžeri, dijele pisanice životinjama, uz kvizove i nagrade
Pobjednik 'The Voice Kids Hrvatska' Marino Vrgoč na Dječjoj pjesmi Eurovizije