Sastojci:
- 1 kg mrkve
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- komad đumbira dug 4 cm
- ¼ žličice kurkume
- ¼ žličice cimeta
- ¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice
- 1 litra povrtnog temeljca
- sol i svježe mljeven papar
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.
Tekst: Patricia Tomasović
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja