Sastojci:

  • 1 kg mrkve
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • komad đumbira dug 4 cm
  • ¼ žličice kurkume
  • ¼ žličice cimeta
  • ¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • sol i svježe mljeven papar
  • svježi peršin za posluživanje

Priprema:

Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.

Tekst: Patricia Tomasović

Izvor: sensa.hr

Foto: Profimedia