Sastojci:
- 1 kg mrkve
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja
- komad đumbira dug 4 cm
- ¼ žličice kurkume
- ¼ žličice cimeta
- ¼ žličice kajenskog papra ili ljute papričice
- 1 litra povrtnog temeljca
- sol i svježe mljeven papar
- svježi peršin za posluživanje
Priprema:
Mrkve očistite i narežite na kolutiće. Luk i češnjak oljuštite i nasitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk, češnjak i đumbir. Pospite kurkumom, cimetom i kajenskim paprom te pirjajte pola minute. Dodajte mrkvu i kratko propirjajte, a zatim ulijte temeljac i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i kuhajte dok mrkva ne omekša. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom. Začinite solju i paprom po ukusu, pospite svježim peršinom te poslužite.
Tekst: Patricia Tomasović
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Kreću upisi u zagrebačke gradske vrtiće, a evo što roditelji moraju znati
Princ Archie proslavio šesti rođendan: Slavni par s njim je preživio strašan incident, a ovako su ga opisali
'Ako lažeš, narast će ti nos': 7 bijelih laži kojima roditelji mogu natjerati djecu da se lijepo ponašaju
Kirurg iz KB Dubrava: Liječenje rascjepa usne i nepca zahtijeva nekoliko kirurških zahvata
Sin Cristiana Ronalda dolazi u Hrvatsku: Svaki dan trenira po nekoliko sati i tušira se hladnom vodom