Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamini savjeti: Što kad se dijete boji kupanja u kadici?

Postoje razne nezgodne situacije koje se dogode tijekom kupanja zbog kojih dijete u nekom trenutku može dobiti strah od kupanja. Evo primjera kako se to može relativno jednostavno riješiti, naravno uz dosta roditeljskog strpljenja ...

Naša je Lea prije dva mjeseca upala nespretno u punu kadicu vode i glavica joj je bila potpuno pod vodom. Toga se jako prestrašila i od kadice počela bježati kad je vrijeme za kupanje. Na razne načine smo pokušavali uvjeriti je da će sve biti u redu, biti nježni, ona je bila uporna.

Kako bi kadica ponovo postala omiljeno mjesto stavili smo je u dnevni boravak i služi za igranje. Lijepimo vesele i šarene naljepnice po njezinoj vanjskoj strani, lupamo po njoj kao po bubnju, katkad se curica čak i pridržava za kadicu ne bi li ustala i hodala. A kad je vrijeme za kupanje, zajedno gledamo kako vodom punimo kadu, stavljamo u nju igračke i razgovaramo ili pjevušimo. Samo kupanje traje kratko, ali na kraju uvijek završavamo s odbrojavanjem i uranjanjem nožica na brojeve: Jedan, dva, tri, četiri, pet! Zatim letimo k tati na ručnik.

Strah polako odlazi, a kupanje u kadici svaki je novi put sve jednostavnije i zabavnije.

Tekst: I. Š.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije