Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreativne ideje za zamatanje poklona

Uz pomoć IKEA stručnjaka, donosimo vam mali vodič koji će vam olakšati zamatanje poklona za nadolazeće blagdane. I tu je potrebno dosta kreativnosti i spretnosti!

Neki ljudi imaju urođenu vještinu za zamatanje poklona na najljepši mogući način, a ostalima je ipak potrebno malo više vremena (i borbe s papirom). No, bez obzira na to kojoj skupini od ove dvije pripadate, IKEA je za vas pripremila vodič koji će vam pomoći da izradite zgodne paketiće koji će razveseliti vašu obitelj i prijatelje pod božićnim drvcem. Pa, krenimo!

Pripremite se za zamatanje poklona

Najvažnija stvar koja vam treba jest strpljenje. Pobrinite se da imate dovoljno (puno) vremena prije no što započnete sa zamatanjem. „Zamatač“ pod stresom nije baš uspješan zamatač. Prije zamatanja osigurajte dovoljno papira i ostalih ukrasa za sve poklone, ali kada zamatate poklon pokušajte koristiti što manje papira jer će poklon tako ljepše izgledati. Konačno, ne postavljajte si prevelika očekivanja i budite zadovoljni rezultatom. Osim ako niste profesionalan „zamatač“, čak i ako vaša kreacija ima pokoju manu, nitko se neće žaliti jer važna je namjera i uloženi trud. Savjet kojega ne smijete smetnuti s uma: zabavite se!

Birajte neutralni papir i tamnu vrpcu za decentne, klasične darove

Neutralna boja papira - bijela, plava ili srebrna izgledat će sjajno uz tamnu vrpcu. Klasičan izgled poklona postiže se kontrastom papira i vrpce, a notu razigranosti dodajte tako da nakovrčate vrpcu pomoću oštrica škara. Stavite vrpcu između palca i oštrice i povucite lagano prema kraju vrpce.

Zimski motivi na darovima za pravi blagdanski ugođaj

Za tradicionalan izgled poklona birajte papir za zamatanje s božićnim motivima poput snježnih kugli, jelena ili sanjki. Boje neka budu jarke - plava, crvena ili zelena, a vrpce omotajte dijagonalno. Poklon možete dodatno ukrasiti mini aranžmanom od borovih grančica, sušenog lišća i cvijeća koje možete zamotati oko vrpci.

VINTERMYS, ukrasni papir, rola, 14,90 kuna

VINTERMYS, ukrasni papir, rola, 14,90 kuna

Dvije vrste papira za kreativnu igru bojama i uzorcima

Ovo je savjet za hrabrije „zamatače“ koji svoju umješnost u zamatanju poklona mogu pokazati kombiniranjem dvije vrste ukrasnog papira. Za najbolji dojam koristite papir i vrpce različitih boja i nemojte se bojati odabrati uzorke koje plijene poglede. Čim više, tim bolje. Prvo cijeli paket zamotajte jednim papirom, a zatim dodajte sloj kontrastnog papira preko već umotanog poklona. Jednostavno, ali jako efektno.

Ručno izrađenom mašnicom postignite rustikalan stil

Svaki poklon možete i dodatno ukrasiti izradom lepezaste mašnice. Mašnicu izradite presavijajući papir da nalikuje na harmoniku, odnosno lepezu. Tako preklopljen papir na sredini pritegnite vrpcom. Za rustikalan stil možete koristiti i običnu špagu.

VINTERMYS, vrpca, 29,90 kuna

VINTERMYS, vrpca, 29,90 kuna

Dodajte osobnu notu zamatanju poklona

Zbog uloženog truda i vremena, poklon koji ste sami zamotali i dodali mu osobnu notu, vrjedniji je i od onih možda skupljih. Na sreću, nije previše komplicirano dodati posebne detalje koji čine veliku razliku. Prvi je korak izbor jedinstvenog papira koji odiše osobnošću. Potom, postoji mnogo vrpci i mašnica kojima možete eksperimentirati (i mnogo načina kako ih kombinirati s, primjerice, čipkom). A ako ste spremni za sljedeću razinu, kako bi bilo da poklon začinite osobnom porukom? Ovo je prilika da zaista iznenadite svoje najbliže i čestitate im Božić i Novu godinu na neočekivan način. Izaberite ukrasni papirić i napišite osobnu poruku od koje će primatelju dara biti toplo oko srca.

Tekst: IKEA Hrvatska

Foto: Profimedia, IKEA

Najnovije

Najpopularnije