Svojim jedinstvenim pristupom klaunovi su uljepšali dan, pružili emocionalnu podršku i stvorili nezaboravne radosne uspomene djeci na bolničkom liječenju i njihovim roditeljima, korisnicima Doma te okupljenom medicinskom i stručnom osoblju. Također, sve prisutne podsjetili su na snagu i važnost zajedništva, empatije i međusobnog razumijevanja.

Posjeta CRVENIH NOSOVA Domu za starije i nemoćne Domus Christi unijela je osvježenje u svakodnevicu starijih korisnika, ali i osoblja Doma. Klaunovi su veseljem ispunili hodnike i sobe, a korisnici su se aktivno uključili prisjećajući se svojih uspomena i priča iz mladosti. Sve njihove brige na trenutak su iščezle i zamijenio ih je osjećaj povezanosti te smijeh koji je dopirao iz svakog kutka.

„Posebno veselo je bilo danas u našem Domu, posjetili su nas CRVENI NOSOVI. Smijeh i radost ispunili su sve prostorije. Obišli su svakog pojedinog korisnika i svatko od njih dobio je na poklon crveni nos. Posebno moram naglasiti pozitivnu reakciju naših korisnika koji boluju od raznih oblika demencije, a koji su zapjevali i zaplesali uz klauna Ludeka i Krafnicu. Na kraju mogu zaključiti da su nam danas CRVENI NOSOVI uistinu priuštili prekrasni dan smijeha na kojem smo im zahvalni. Nadamo se budućoj suradnji, jer smijeh je najljepši lijek.„ ispričala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Domus Christi, Mirjana Vujnović.

Dirljiv i smijehom ispunjen posjet Crvenih nosova djeci na liječenju i starijima
Promo 

U kasnijim jutarnjim satima CRVENI NOSOVI stigli su u Opću bolnicu Dubrovnik i u kratkom roku bolničke sobe i hodnike pretvorili u mjesto igre i čarolije za djecu. Pažljivo su pristupali svakom djetetu prilagođavajući pristup njegovim mogućnostima, potrebama i raspoloženju, kako bi se svi mogli prepustiti i sudjelovati u radosnoj atmosferi koja je zavladala. Smijeh koji je ispunio dječji odjel donio je i emocionalno olakšanje koje je izuzetno važno, kako za djecu tako i za njihove roditelje.

Promjeni raspoloženja svjedočila je i voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Dubrovnik, dr. Dijana Grizelj Kalčić, subspec. pedijatrijske kardiologije: „Svaki boravak u bolnici traumatičan je za dijete kao i za roditelje i želimo im olakšati u takvim trenucima. Današnjim dolaskom CRVENIH NOSOVA na naš Odjel djeca su dobila jednu dozu smijeha i veselja, a ujedno su se razveselili i njihovi roditelji, kao i mi zaposlenici Odjela. Nastojimo da dani provedeni u bolnici budu što kraći za djecu tako da ih liječimo i kroz dnevnu bolnicu, ali uvijek ima jedan broj djece koja zahtijevaju intenzivniji nadzor u bolnici. Zahvaljujemo CRVENIM NOSOVIMA na dolasku i želimo da njihovi posjeti budu što češći.“, rekla je dr. Grizelj Kalčić.

Dirljiv i smijehom ispunjen posjet Crvenih nosova djeci na liječenju i starijima
Promo 

Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u Hrvatskoj djeluje već 14 godina s ciljem donošenja osmijeha i životne radosti onima kojima su najpotrebniji. Klaunovi su umjetnici, posebno educirani za rad s najranjivijim skupinama društva, koji svojim posjetama korisnicima pružaju podršku i pomoć u prihvaćanju situacije te nošenju sa strahovima i nesigurnostima.

Ova posebna posjeta samom jugu Hrvatske pružila je ne samo trenutke radosti već i priliku za odmak od svakodnevnih briga, kako za djecu tako i za starije. Svaki izmamljeni osmijeh, svaka zajedničko otpjevana pjesma i svaki zagonetni trik kojeg su klaunovi izveli, podsjetio je sve prisutne na snagu umjetnosti i važnost korištenja humora za međuljudsko povezivanje i poboljšanje kvalitete života. CRVENI NOSOVI svojom misijom širenja radosti i optimizma, kontinuirano rade na tome da svakoj interakciji daju poseban značaj, prilagođavajući svoje aktivnosti potrebama i željama onih s kojima se susreću. Do sada su donijeli više od 360.000 osmijeha diljem Hrvatske i uvijek su u potrazi za proširivanjem svoje misije i dolaskom do još većeg broja onih kojima je osmijeh najpotrebniji.

Sve aktivnosti ove udruge, uključujući i posjet Dubrovniku, omogućavaju njihovi donatori, čineći veliku razliku u životima najpotrebitijih. Svojim donacijama dolazak CRVENIH NOSOVA u Dubrovnik podržale su i tvrtke Zračna luka Dubrovnik d.o.o., Putnička agencija Nautika d.o.o., Libertas - Dubrovnik d.o.o., Adriatic Destination Management Company d.o.o., Alfaplan građenje d.o.o., kao i Dubrovački medijski centar svojom medijskom podrškom.

Pozivamo sve pojedince, tvrtke i organizacije koji žele biti dio ove plemenite misije da podrže CRVENE NOSOVE svojom donacijom na web stranici.