Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaka treća žena u Njemačkoj osjeća se kao samohrana majka unatoč suprugu

Ženama je danas poprilično teško obavljati sve obaveze koje su im svakodnevno na leđima. Čak i ako je majka zaposlena, većina posla kod kuće i oko djece opet najčešće pada na ženu. Za mnoge od njih to je pravi test izdržljivosti. ...

 opterecene majke

Ova studija otvorila je nekoliko zanimljivih socijalnih tema o kojima žene često govore među sobom. Na osnovu odgovora 1000 žena između 20 i 50 godina stručnjaci iz instituta zaključili su da majkama nije nimalo lako.

Devet od deset žena osjećaju se glavnim šefom u svojoj obitelji. Nakon posla malo njih kod kuće odmara jer novi posao tek počinje ulaskom u kuću. Bilo da se radi o brizi oko djece i oko domaće zadaće ili kućanskih poslova kao što je kuhanje, pranje rublja, peglanje... žene ne staju. Iznenađujuće pritom jest to da svaka druga ima grižnju savjesti i nameće si pritisak da nije dovoljno dobra jer zapostavlja svoju obitelj, djecu, supruga i prijatelje.

One su samohrani roditelj, a on samo još jedno dijete o kojem treba brinuti

Svaka druga majka (51 posto) radije će sama obaviti neki zadatak, nego da se o tome mora raspravljati sa suprugom. Dvije trećine ispitanica (69%) osjećaju se prisiljeno djeci biti i otac i majka. A jedna trećina (32%) osjećaju se kao da su samohrani roditelj unatoč partnerima ili ga čak smatraju još jednim djetetom o kojem treba brinuti (33%).

 opterecene majke
, Image: 264987724, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Da ženama u Njemačkoj nije lako pokazuje i činjenica da više od dvije trećine (68%) ispitanica tvrdi kako uvijek daju 120 posto od sebe. Čak 46% ispitanica priznaju da zbog obaveza u danu za njih ostaje gotovo nimalo vremena. Samo 4% žena mogu se smiriti kod kuće i ništa ne raditi. No, svjesne su istovremeno (86%) da bi i obitelji dobro došlo kad bi one učinile nešto samo za sebe i da bi si žene mogle i same malo olakšati život. No želje i stvaran život ne idu zajedno.

Izvor: Presseportal.de

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije