Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najslađe obiteljske aktivnosti s mališanima na Valentinovo

Ako želite na neki način obilježiti Dan zaljubljenih u svojoj obitelji, donosimo ideje za zajedničke aktivnosti koje će sve razveseliti

1. Napravite tematski obrok

Neka klince za doručak dočeka tanjur s nekim detaljom u obliku srca (ubrusi sa srčekima, papirnati tanjur izrezan u oblik srca i sl.). Neka palačinke budu u obliku srca, uz omiljeni obrok i voće. Za ručak možete napraviti sendviče u obliku srca, a i pizza-srce ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Uživajte u svakom zajedničkom obroku i posvetite ga ljubavi. Zašto toliko srca? Jer je to najočitiji simbol ljubavi, a toga nikad nema previše!

Fun food. Snails breakfast for Valentine day, Image: 323031018, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

2. Napravite porukice u obliku srca

Ljubavne poruke na vratima dječje sobe će ih svakoga jutra razveseliti. Iskoristite papir u boji i izrežite ga u obliku srca, a na svakom srčeku napišite što to volite kod njih. Iznenadite ih ujutro čim se probude, sigurno ćete im izmamiti osmijeh na lice.

3. Dekorirajte kuću

Osim kupljenih ukrasa, možete i sami napraviti maštovitu dekoraciju. Ovo može biti idealna zajednička aktivnost i dan prije Valentinova, te će mališani s entuzijazmom iščekivati taj dan.

Red handmade diy hearts made of cardboard, yarn on a pink background. Gift ideas for Valentines Day, day love, concept of February 14. Step by step. process crafts. Valentine card, Image: 403767081, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Red handmade diy hearts made of cardboard, yarn on a pink background. Gift ideas for Valentines Day, day love, concept of February 14. Step by step. process crafts. Valentine card, Image: 403767095, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

4. Učinite dobro dijelo 

Napravite kartice s lijepim porukama i dajte ih djeci na ulici. Starijima u susjedstvu poklonite crtež ili čestitku koje su mališani pravili. Napravite nešto lijepo za nekoga tko nema s kim proslaviti ovaj praznik. Ovo je idealna prilika da pružite ljubav svakome, pa i potpunim neznancima. Ljubav je svima ugodna, osobito usamljenima. Objasnite mališanima koliko će jedan mali čin uspijeti usrećiti ljude.

5. Napravite poklon kartice

Neka svatko svakome u obitelji pokloni karticu na kojoj će pisati što ćete napraviti za njega. Možete napisati: "Obavit ću jednu tvoju jutarnju obavezu umjesto tebe", "Igrat ću se s tobom tvoje omiljene igre pola sata", "Napravit ću ti palačinke sutra". Odaberite neku svakodnevnu aktivnost koju ta osoba obavlja, i učinite to umjesto nje, usrećite je. Koliko će ta osoba biti sretna, toliko ćete i vi imati osmijeh na licu zbog toga. Pomozite djeci koja još nisu naučila pisati.

6. Radite nešto što inače ne radite

Jedan obrok odvojite za piknik (pa makar on bio na podu dnevnog boravka na dekici! Igrajte neku društvenu igru koju niste dugo. Plešite! Gađajte se jastucima. Obiđite obližnji park ili rijeku (jezero, šumu) koje niste dugo posjetili. Napravite šator od stolaca i deka. Sastavite izmišljenu priču zajedno!

7. Napišite ljubavna pisma

Svatko neka svakome napiše pismo u kojem će ispisati sve što voli kod njega. Potrudite se da pisma ukrasite što ljepše i maštovitije.

studio portrait of a cute little girl with a Valentine card in her hands, Image: 147450262, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

8. Kuhajte zajedno

Ujedinite snage u kuhinji i neka to bude glavna obiteljska aktivnost toga dana. Podijelite poslove i napravite specijalitet. I najmlađi mogu pridonijeti nekim sitnijim poslovima, pustite ih da se osjećaju odgovornim i važnim.

9. Neka vaše srce bude zdravo

Iskoristite jedan dio dana za obiteljski trening. Odaberite aktivnost u kojoj ćete svi sudjelovati. U jednu košaricu (kutiju) ubacite papiriće na kojima ćete ispisati aktivnosti poput "trči", "skači", "puzi". Kada izmiješate, odmaknite se. Prvi na redu odlazi do košarice i uzima papirić, a do početne pozicije se vraća na način koji piše na papiriću (na primjer skačući). Sljedeći igrač na taj način odlazi do košarice i izvlači papirić s uputama o povratku. Ne samo da će se mališani stalno smijati (ok, tinejdžeri vjerojatno neće), nego ni sami nećete moći da skloniti osmijeh s lica.

10. Večer za toplu čokoladu i film

Cijela će obitelj sigurno uživati u filmskoj večeri (ili pak čitanju slikovnica i knjiga), ali čokolada je definitivno ono što će obilježiti druženje. Šćućurite se zajedno i uživajte u toplom čokoladnom napitku. Možete izvaditi i obiteljse fotografije i podsjetiti se gdje ste sve bili i kako ste nekad izgledali

11. Ne zaboravite se fotografirati!

Potrudite se da bar neku od aktivnosti fotografirate. Samo nemojte pretjerati jer to onda gubi smisao druženje bez ometanja. Osobito nemoj fotkati djecu ako to sama ne žele! Opustite se!

Tekst: I.T.

Izvor: www.yumama.com

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije