Radost, tuga, ljutnja, strah, zavist, ljubomora, iznenađenje, sram, gađenje, ljubav – emocije divne i strašne. Kad se pravilno izmjenjuju, naš je život uzbudljiv, zanimljiv i lijep. U dječjem svijetu, emocije mogu biti pomalo i zastrašujuće: obraz crvene, srce ubrzano kuca, brzo disanje, drhtanje, znojenje, mucanje, suze, bol u trbuhu i još mnogo osjeta u tijelu koji naizgled dolaze niotkuda mogu djecu zbuniti, pa i prestrašiti. Zato je važno da djeca od najranije dobi nauče prepoznavati svoje emocije, izmjeriti njihov intenzitet i proživjeti ih tako da ne postanu problem: da se ne pojavljuju kada ne bi trebale, da nisu presnažne ili ne traju predugo. Inspektor Krok ima neprocjenjivi izum Emociometar! To je mjerač emocija, koji će uz male slatke Emije (predstavnike naših emocija), zanimljive priče-slučajeve i recepte za emocije pomoći da nauče prepoznati i izmjeriti svoje emocije.

Knjiga je namijenjena djeci u dobi od 4 do 10 godina, možete je čitati s njima napreskokce, "problemski" odnosno fokusirajući se na određenu emociju ili kao slikovnicu, a starija djeca će je rado čitati i sama.

inspektor-krok-pomaze-djeci-da-prepoznaju-izmjere-svoje-emocije

O autoricama

MÓNICA CARRETERO samouka je ilustratorica. U Španjolskoj uživa velik ugled, a objavljivala je i u Engleskoj, Koreji, Australiji i SAD-u. Njezine ilustracije pune su boje i prenose radost, vitalnost i užitak. Višestruko je nagrađivana u Engleskoj i u SAD-u. Ilustrirala je više od sedamdeset knjiga.

SUSANNA ISERN je psihologinja, autorica brojnih dječjih knjiga i majka troje djece. Ovih dana podjednako piše i bavi se psihologijom. Predaje Psihologiju učenja na sveučilištu i radi kao terapeutkinja u privatnom centru. Emociometar Inspektora Kroka plod je njezine spisateljske karijere i bogatog iskustva u radu s djecom u području emocija. Njezin rad je prepoznat u SAD-u, gdje je nagrađena srebrnom medaljom na Moonbeam Children's Books Awardsu te je na popisu preporučene dječje literature po izboru Udruženja dječjih knjižničara (Junior Library Guild Selection). Ovo je njezina prva knjiga dostupna u hrvatskom prijevodu.

Izdavač: Planetopija

Cijena: 125 kn

Broj stranica: 96

Najbrže dvije čitateljice ili čitatelja koji se jave sa svojim podacima na naš mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Emociometar inspektora Kroka", dobivaju primjerak slikovnice na svoju adresu. Sretno!